NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Geweldige prestaties gekoppeld aan lage CO2 uitstoot

Geweldige prestaties gekoppeld aan lage CO2 uitstoot

Met de Maskin Mekano zeefinstallaties zet Ophof Recycling Equipment uit Gramsbergen een nieuwe standaard op het gebied van uitzeven van (fijne) fracties. De dealer van talloze recycle machines stuitte op het Zweedse merk nadat een klant geïnformeerd had naar een zeef die tot 4 millimeter kon zeven.

De twee- en driedeks zeven van Maskin Mekano kunnen door een speciaal zeefconcept zelfs uitzeven tot 2 millimeter, waarbij het zeefdek niet dicht gaat zitten en ook een perfecte kwaliteit is verzekerd.

“Dit komt onder andere door amplitude van 12 millimeter waarmee de zeef werkt. De meeste andere machines hebben een amplitude van 6 millimeter”, vertelt eigenaar Gerrit Ophof. Niet alleen zeeft het systeem krachtiger, de combinatie met de hellingshoek van 11 graden, dubbel geveerde zeefbox, frequentie en het Clean Screening System (dat het dichtslibben van zeefdekken voorkomt) zorgen voor de exceptionele kwaliteiten en capaciteiten van de zeefinstallaties.

Een andere wapenfeit van de Maskin Mekano is de elektrische aandrijving. De machines kunnen allemaal op het elektriciteitsnet aangesloten worden. Naast de enorme kostenbesparing is er sprake van een CO2-uitstoot die tot tachtig procent lager ligt dan bij concurrerende modellen.

Deze duurzame eigenschap vinden we ook terug bij de andere recyclemachines van Ophof Recycling Equipment. Zo beschikken bijvoorbeeld de SBM rotorbrekers over een dieselelektrische aandrijving. “De elektrische motor levert zo veel vermogen als er gevraagd wordt door het materiaal”, legt Ophof uit. De energie-efficiëntie zorgt voor een behoorlijke emissiebesparing. “Bij een klant van ons is het dieselgebruik van 85 liter per dag te reduceren naar 30 liter per dag door de aanschaf van een SBM Remax 450”, geeft hij als voorbeeld. De SBM brekers zijn bovendien erg compact waardoor ze goed te vervoeren zijn .

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details