NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Filteroverdruksysteem 2.0 is compacter, slimmer én beter

Filteroverdruksysteem 2.0 is compacter, slimmer én beter

Een gezonde werkomgeving begint met gezonde lucht. BMAir International BV uit Nieuwkuijk heeft een duidelijk doelstelling: de schoonst mogelijke lucht voor iedere machinist die werkt in een vervuilde (mobiele) werkomgeving. Vandaar dat innoveren dagelijks werk is. Het jongste resultaat daarvan komt dit najaar op de markt: dit filteroverdruksysteem 2.0 is niet alleen compacter en slimmer, het werkt ook nog eens beter.

Steeds meer machinisten zijn in hun cabine voorzien van gefilterde lucht die de units van BMAir hen leveren. Dat is van levensbelang wanneer je moet werken in een sterk vervuilde werkomgeving: sloop, recyclage, afvalverwerking, maar ook compostering, bodemsanering, mijnbouw en laten we de vele chauffeurs op trucks daarbij niet vergeten. Vanwege de betrouwbare filteroverdruksystemen en nauwe samenwerking met klanten en leveranciers, is BMAir inmiddels marktleider in dit segment. Directeur Robbert Boersma: “Dat is juist de reden om deze ontwikkeling te doen en met elkaar de nieuwe standaard te introduceren”.

2020-09-03-000002-kopieren

Klanten vragen compactere en slimmere filteroverdruksystemen. Aan die twee wensen komt BMAir nu meer dan tegemoet met de nieuwe MAO-03 Cab Guard met PAC Smart Control (links op de foto).

 

Compacter maken

Terwijl de motorcompartimenten van veel bouwmachines door de strengere milieueisen in omvang groeien, is bij filteroverdruksystemen de vraag van klanten meer gericht op het compacter en slimmer maken. Aan die twee wensen komt BMAir nu meer dan tegemoet met de nieuwe MAO-03 Cab Guard met PAC Smart Control. Wat meteen opvalt: het is een verticale unit geworden. Boersma daarover: “Het voetoppervlak is nog maar een kwart van een vergelijkbaar traditioneel systeem. Dat maakt deze filterunit veel gemakkelijker plaatsbaar, bijvoorbeeld naast de cabine of op de motorkap, zonder dat het zicht wordt belemmerd.” Het is duidelijk dat elke millimeter van het nieuwe filteroverdruksysteem door het ontwikkelteam tegen het licht is gehouden.

Modulair systeem

Wat bij openen van de unit opvalt: het is vooral een modulair systeem geworden. De filters zijn eenvoudig te plaatsen of verwisselen. We zien ook dat de ombouw geheel uit kunststof bestaat. Het blijkt een moderne, hoogwaardige slagvaste en uv- en temperatuurbestendige kunststof te zijn, die ook door vooraanstaande machinebouwers wordt gebruikt.

2020-09-03-000004-kopieren

De schone lucht die de filteroverdruksystemen in de cabine leveren, is van levensbelang wanneer je moet werken in een sterk vervuilde werkomgeving.

 

Beter filteren

Waar het om draait is natuurlijk: beter filteren. Boersma legt uit: “Door de verticale opbouw is de optionele koolfilter nog maar een derde van de traditionele oppervlakte. Nu de koolfilter hoger is, heeft de verontreinigde lucht een aanmerkelijk langere contacttijd en dat resulteert in een betere filtering. De fijnstoffilter staat verticaal rondom het koolfilter en heeft afgeronde hoeken om een groter oppervlak te creëren. De filters zijn zelfreinigend omdat door de bewegingen van de machine het (fijn)stof omlaag valt en wordt afgevoerd.

Slimmer maken

Om machinist en werkgever betere informatie te kunnen geven over de systeemwerking en het tijdstip van filtervervanging, wordt de geavanceerde PAC Smart Control geïntroduceerd. Via RFID-techniek wordt alle filterinfo automatisch uitgelezen en overzichtelijk weergegeven op het 3,5” lcd-scherm. Met behulp van een QR-code-generator kan die informatie via een automatisch opgestelde email worden doorgestuurd. De controller heeft een snel aan en af te koppelen hoogwaardige sensitieve luchtkwaliteitsensor. Boersma wijst er op, dat we nog aan het begin staan. Het systeem is IoT-ready waardoor alles realtime aan te sluiten is via bijvoorbeeld 4G. Nu al wordt, in combinatie met de nieuwe unit MAO-3 Cabguard, de PAC Smart Control standaard geïnstalleerd. Op een later tijdstip wordt dit ook op bestaande systemen mogelijk.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details