NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Europese voorloper in het recyclen van ferro en non-ferro metalen 

Europese voorloper in het recyclen van ferro en non-ferro metalen 

Van eigen alligatorscharen tot autopletters

Bronneberg is wereldwijd een bekende speler op de recyclingmarkt. De Bronneberg recyclingmachines zijn onderscheidend op het gebied van betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatieve technieken. Bronneberg biedt totaaloplossingen voor de recyclingindustrie. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt machines voor het recyclen van schroot, metaal, auto’s, kabels en karton. Op Vakbeurs Recycling staan ze op stand C120.

Holmatro hydraulische knipper.

Bronneberg levert Rotobec Schrootgrijpers, Iris-Mec Autodepolutie Systemen, Louritex Schroot­scharen, Holmatro Hydraulische Hand­scharen, FORREC Voorbrekers en Shredders, MG Kabel­granuleer­installaties, maar ook auto­pletters, persen, kabel­pelmachines en alligatorscharen onder de eigen merknaam. 

De Bronneberg Forfex Alligatorscharen zijn er in vier verschillende uitvoeringen. Deze krokodillen­scharen worden allen geproduceerd door Bronneberg zelf. De kleinste Alligatorschaar is de Forfex-200. Deze kleine en makkelijk verplaatsbare knip­schaar is geschikt voor het lichtere knipwerk. Ideaal voor het verwerken van kabels en non-ferro metalen. De schaar is uitgerust met een hydraulische tegenhouder en is daarnaast ook lever­baar in een 230V uitvoering. 

Forrec Shredder.

De Forfex-400/500/600 zijn de overige Alligator­scharen in het Forfex-assortiment. Deze knipscharen zijn uitgerust met een mechanisch instelbare tegenhouder en een beschermd schaar­hoofd. De krokodillenscharen worden bediend met een mechanisch voetpedaal voor enkel of continu knippen. Het verschil tussen deze drie uitvoeringen is de meslengte. Zo beschikt de Forfex-400 over een 400 mm mes, de Forfex-500 over een 500 mm mes en de Forfex-600 over een 600 mm mes. Deze messen zijn tot vier keer draaibaar, waardoor lang geknipt kan worden met één set messen. De scharen zijn standaard uitgevoerd met een oliefilter. 

De scharen beschikken allen over de optie om een KAT Bracket toe te voegen. Deze biedt de optie geknipte katalysatoren open te duwen voor de verwijdering van monoliet.

De Bronneberg Alligatorschaar A-600E is speciaal ontwikkeld voor de zwaarste toepassingen. Met een knipcapaciteit van Ø75 mm (St 37) is dit de zwaarste knipschaar. De schaar is uitgerust met een hydraulische tegenhouder en het schaar­hoofd is beschermd met een beschermkap. Ook deze krokodillenschaar wordt bediend met een voet­pedaal voor enkel of continu knippen. De messen van deze Alligatorschaar zijn tot vier keer draaibaar.

Onderzoeksproject

Bronneberg is bovendien onderdeel van het Europese REEPRODUCE project. Dit onderzoeks- en innovatieproject heeft als doel een circulair en duurzaam Europa te vormen. Het is een consortium van vijftien partners, gevormd uit grote en MKB ondernemingen en onderzoek en technologische organisaties, waarmee de gehele Europese REEs-recycling waardeketen vertegenwoordigd is bij het ontwikkelen van innovatieve oplossingen.

Europa heeft als doel gesteld om als eerste een klimaat-neutraal continent te zijn in 2050. REEs (Rare Earth Elements) zijn essentiële materialen voor de Europese economie en van belang voor de groene agenda van Europa. 64% van de vraag naar REEs is voor de productie van krachtige permanente magneten, bestaande uit neodymium (Nd), praseodymium (Pr), terbium (Tb) en dysprosium (Dy) bestemd voor efficiënte elektrische motoren. Deze zijn van groot belang voor elektrische voertuigen, robots, luchtvaart en verdedigingsmechanismen.

Het resultaat uit de kabelpelmachine.

Uit het ‘Rare Earth Magnets and Motors: A European Call for Action’ rapport, opgesteld door de European Raw Materials Alliance (ERMA), blijkt dat magneten (Nd, Pr, Tb, Dy) 25% van de totale REEs marktvolume betreffen, echter vertegenwoordigen zij 80% tot 90% van de totale REEs marktwaarde. Op dit moment is de Europese REEs waardeketen erg afhankelijk van de import uit landen buiten de EU, voornamelijk van China, waar meer dan 90% van de REEs voor magneetfabrikanten geproduceerd worden. Dit resulteert in een groot leveringsrisico van deze materialen aan Europa en hierdoor komt de transitie naar een groene economie in gevaar.

De innovatieve oplossingen die ontwikkeld worden in het REEPRODUCE project zullen de fundering zijn voor een meer veerkrachtige en zekere REEs waardeketen in Europa.

De rol van Bronneberg in het REEPRODUCE project is om kennis over het recyclen van ferro en non-ferro metalen en het scheiden van deze materialen te delen en te gebruiken ten behoeve van het scheiden van permanente magneten van ferro metalen.

Tijdens Vakbeurs Recycling vertellen medewerkers er graag meer over.

Bronneberg – Standnummer C120

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details