NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Efficiëntie zorgt voor kostenbesparing en hogere producties

Efficiëntie zorgt voor kostenbesparing en hogere producties

De ene week lekker schaatsen en de week erop met bijna 20° C fijn wandelen in de voorjaarszon. Helaas blijven de verandering rond COVID-19 erg langzaam gaan. Gelukkig wel weer enkele versoepelingen, echter, het blijft heel spannend hoe het zich de komende tijd gaat ontwikkelen. We willen graag sneller vooruit, de komende tijd gaan we zien hoe snel dit zal gaan.

Onze recyclingbranche blijft zeer druk op enkele takken na, zoals bijvoorbeeld de bedrijven die werkzaam zijn in de afvalstromen rond horeca- en beurs. Bij veel bedrijven is het zelfs af en toe te druk, waardoor efficiënt werken soms op de tweede plaats komt.

Het staat natuurlijk bij iedereen hoog op de agenda om zo efficiënt mogelijk te werken, zodat de producties gehaald kunnen worden en de kosten beheersbaar blijven. Met een positief bedrijfsresultaat als gevolg. Zonder positieve resultaten blijven de mogelijkheden uit om te investeren in de nieuwe technieken en ontwikkelingen die hard nodig zijn in onze branche. 

Om deze efficiëntieslagen te maken zijn er vele wegen die naar Rome leiden. Van het eenvoudig veranderen van de rijroute op een locatie, waarbij voorkomen wordt dat er wachttijden ontstaan, tot het compleet nieuw opzetten van een op- en overslagsysteem, waarbij geproduceerde stromen direct in voorraadvakken terechtkomen.

Als iemand u wijst op mogelijkheden om anders of efficiënter te gaan werken is dat meestal geen kritiek. Processen en werkwijzen in de recycling ontwikkelen zich in vele jaren en worden vaak diverse malen aangepast en uitgebreid, waarbij het overzicht op de meest optimale werkwijze niet meer goed in beeld is.

Ook is het vaak lastig om af te stappen van een werkwijze die al vele tientallen jaren “gewoon zo gaat”. Een mooi voorbeeld hiervan is het gaan werken met mobiele op- en overslagsystemen van bijvoorbeeld Telestack. Door het inzetten van een mobiele transportband voor het opzetten van producten na een breker, zeef of shredder is direct te zien wat de resultaten zijn.

Geen dubbele handelingen meer, en ook niet meer het kapot rijden van geproduceerde stromen waarbij met zorg gemaakte fracties weer verkleind worden. Optimaal gebruik maken van de beschikbare oppervlakte en de laadschop kunnen inzetten bij andere werkzaamheden.

Dit lezende zouden dergelijke mobiele transportbanden eigenlijk niet meer aan te slepen moeten zijn. De realiteit is vaak is anders: “onbekend is onbemind” kunnen we hierbij zeker benoemen. Laat u dus adviseren over de mogelijkheden. Een test of demonstratie is snel georganiseerd, waarbij directe resultaten zijn te zien. Efficiëntie klinkt lastig maar kan echt eenvoudig zijn. 

Graag wil ik wederom afsluiten met: blijf gezond en dat de oude tijden weer snel realiteit mogen worden. Dit geldt natuurlijk niet voor het op- en overslaan van uw producten. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details