NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Efficiënt geperste en perfecte balen bij afvalwerker in Genk
De door MultiNET geleverde Unotech 120.

Efficiënt geperste en perfecte balen bij afvalwerker in Genk

Wie aan containers en afvalverwerking in Vlaanderen denkt, denkt al snel aan Containerservice Gielen in Genk. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in een full service aanpak in afvalverwerking, van container tot de verwerking van de diverse afvalstromen. Duurzaamheid staat al jaren hoog in het vaandel bij het bedrijf. Om efficiënt te kunnen blijven werken en de groei aan te kunnen, besloot Gielen dat de tijd rijp was om hun oude balenpers te vervangen. Philip Gielen vertelt: “Via een tijdschrift kwamen we in contact met MultiNET uit het Nederlandse Rijen, net over de grens. Inmiddels zijn we in het bezit van een grote, geautomatiseerde balenpers van het Duitse merk Unotech.”

We bevinden ons voor de gelegenheid bij het Genkse bedrijf voor een gesprek met Philip Gielen, directeur en eigenaar van Containerservice Gielen en Angelique van der Weijden, marketing sales coördinator bij MultiNET. Gielen vervolgt: “We moeten vanuit de overheid verschillende afvalstromen inzamelen. Dat brengt op het gebied van balenpersen een wensenlijst met zich mee. MultiNET maakte al snel duidelijk dat aan al onze wensen kon worden voldaan. De Unotech 120 balenpers perst hier inmiddels met groot succes diverse materialen.” 

Vanaf het begin was er sprake van een fijne samenwerking, met over en weer veel betrokkenheid.

Naadloos aansluiten bij transportband

Een andere wens van Gielen betrof het aansluiten van de installatie. “Wij wilden graag dat MultiNET ook de stroomtoevoer zou verzorgen en de pers dusdanig zou aanpassen, dat deze naadloos kon aansluiten bij onze transportband. Dat is allemaal keurig door hen verzorgd”, licht Gielen toe. “Ook de demontage van de oude pers werd gedaan door MultiNET. Nadat de nieuwe pers geïnstalleerd was, hebben de mensen die er hier mee moeten werken een opleiding genoten die werd verzorgd aan de pers. Charmant was ook de manier waarop MultiNET het order benaderd heeft. De bestelling werd gedaan in coronatijd, maar wij hoefden de deur niet uit. MultiNET is – coronaveilig uiteraard – op bezoek geweest in Genk om ons van info te voorzien, waarna we samen met hen nog eens bij Unotech in Duitsland zijn geweest, voordat de levering plaatsvond. Zo konden wij ter plekke waarnemen of de levering aan onze wensen voldeed. Vorig jaar november werd de Unotech dan ook echt geleverd. Wij draaien gemiddeld zo’n 3.000 persuren per jaar, waarbij onze technische dienst zelf het kleine en middelgrote onderhoud doet. Alle grote servicewerkzaamheden worden door MultiNET uitgevoerd.”

Meerdere programma’s

Gielen is tot nu toe zeer tevreden over de aanschaf. Er staan meerdere programma’s voorgeprogrammeerd en de balen die de pers uitwerpt zijn compacter, zwaarder en mooi consistent van vorm. “Dat betekent dat we makkelijker en met minder ruimte kunnen stapelen. Tevens is er minder draad nodig om de baal zijn integriteit te laten behouden”, somt Gielen op. “De hoofdstromen die de Unotech te verwerken krijgt, zijn toch wel karton, papier, folie en textiel vanuit de automobielindustrie. We sorteren ook afvalstromen als alternatieve brandstof via deze balenpers.”

Philip Gielen, directeur en eigenaar van Containerservice Gielen en Angelique van der Weijden, marketing sales coördinator bij MultiNET.

Extra veiligheid

Gielen laat er geen gras over groeien als het gaat om veiligheid en omarmde het door MultiNET aangeboden U-tech veiligheidssysteem. “Deze beveiliging is aangebracht op de transportband”, schetst hij. “De medewerkers dragen een polsband die hen waarschuwt wanneer men de transportband te dicht nadert. De transportband zal in dat geval stil komen te liggen.”

“We kunnen nu makkelijker en met minder ruimte stapelen. Tevens is er minder draad nodig om de baal zijn integriteit te laten behouden.”

Fijne samenwerking

Van der Weijden merkt op dat het prettig zakendoen is met Gielen. “Je merkt aan alles dat dit een familiebedrijf is met hart voor de zaak. Net als bij ons. Vanaf het begin was er sprake van een fijne samenwerking, met over en weer veel betrokkenheid. Ik merk dat onze monteurs hier ook graag komen, ze worden met open armen ontvangen. We spreken dezelfde taal.” Een mooie ‘feature’ die op de Unotech 120 is meegeleverd, is de mogelijkheid om bij storingsmeldingen de machine op afstand te monitoren. “We kunnen dan digitaal meekijken naar de status van de machine en proberen op afstand de operator van Gielen te begeleiden. Komen we daar niet uit, dan stappen we natuurlijk in de auto”, aldus van der Weijden. Voor Gielen is het duidelijk dat MulitNET weet waarover men praat: “Er wordt niet direct op een sales manier gehandeld, maar echt vanuit de techniek. Je krijgt een eerlijk antwoord op je vragen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details