NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Duurzaam zeven van steenkool
The Keestrack K5e in kolen applicatie in Hazira, Gujarat, India bij AM/NS India

Duurzaam zeven van steenkool

Keestrack K5e zeeft kolen in India

AM/NS India, voluit ArcelorMittal Nippon Steel India, is een joint venture van ArcelorMittal en Nippon Steel, twee van ’s werelds grootste staalproducenten, met een ruwstaalcapaciteit van 9 miljoen ton per jaar. De Keestrack K5e-zeef is een van de vele machines op de afdeling Material Handling in Hazira, Gujarat, India. Het extraheert de cokes van 6-60 mm door cokes van 0-80 mm uit te zeven die in de Corex-fabriek worden gebruikt.

Corex, is het unieke smeltreductieproces dat een kosteneffectieve en milieuvriendelijke productie van ruwijzer uit ijzererts en steenkool mogelijk maakt. “De Keestrack K5e zeefmachine produceert tot 50 ton per uur, wat 20 ton per uur meer is dan zijn voorganger, een concurrerend merk”, zegt Suraj Mehta, verantwoordelijk voor Material Handling.

Het doel van AM/NS India is om slimmer en duurzamer staal te creëren voor India en de wereld door veiligheid, innovatie en technologie centraal te stellen in de productieactiviteiten en productontwikkeling. “De Keestrack K5e, die plug-in elektrisch kan worden aangedreven of via zijn eigen diesel/aggregaat, past perfect in deze visie omdat hij veel brandstofkosten bespaart en zeer efficiënt werkt. Het plug-in elektrische en hybride aandrijfsysteem, en de total cost of ownership van de Keestrack-zeef werden in overweging genomen bij de beslissing voor de vervanging van de vorige zeef”, vervolgt Suraj Mehta. “Ook de technische expertise en service en ondersteuning van de Keestrack-dealer “CSB Solutions Pvt Ltd.” toonden ons duidelijk de voordelen van de K5e zoals het transportgemak, de capaciteit en zeefnauwkeurigheid door het lange zeefdek van de K5 en, heel belangrijk, de toegankelijkheid en het onderhoudsgemak”.

De heer Suraj Mehta verantwoordelijke van de Material Handling afdeling bij AM/NS India.

De K5 in detail

Met een gewicht van ongeveer 30 tot 33 ton is de K5 verkrijgbaar in hydraulische, e-versie (volledig elektrisch plug-in met ingebouwde diesel/gen-set als back-up) en in ZERO-aandrijving, wat betekent dat er geen verbrandingsmotor aan boord is maar alleen elektromotoren. De K5 ZERO werkt alleen wanneer hij elektrisch wordt aangedreven via een netaansluiting of een externe alternator.

De K5 bevindt zich in het “middensegment” van het zeefgamma van Keestrack. Een uitgebreide keuze aan zeefmedia voor de dubbeldeks zeefbox van 5.000 x 1.500 mm (effectieve zeefoppervlakte 7,5 / 6,75 m²) en de instelbare zeefhoek garanderen een brede waaier aan toepassingen: van uiterst efficiënt zeven van mineralen aggregaten tot grond uitzeven met een capaciteit tot 450 t/u, van het zeven van bouwafval tot de productie van verhandelbare eindproducten in drie fracties. Zoals alle Keestrack-apparatuur is de K5 geoptimaliseerd voor transport: alle transportbanden en andere componenten kunnen worden ingeklapt voor transport op dieplader (transportbreedte 2.600 mm). Ter plaatse is de unit zonder steunpoten snel operationeel.

Het hart van de K5e is de ingebouwde 105 kVA-generator, die aangesloten is op de dieselmotor en rechtstreeks alle elektrische verbruikers voedt (trommelmotoren, hulpapparatuur, verlichting, enz.). Alle hydraulische componenten (platenband, zeefaandrijving, hefcilinders en rupsaandrijving) worden aangedreven door één centrale 45 kW unit bestaande uit een elektromotor en load-sensing hydrauliek.

De ingebruikname van de Keestrack K5e onder enorme belangstelling

Het dieselelektrische aandrijfconcept reduceert piekbelastingen, die typisch zijn voor diesel-hydraulische systemen, en draagt grotendeels bij aan een laag brandstofverbruik bij dieselbedrijf (Ø: 7 – 9 l/u). Deze efficiëntie kan verder worden verhoogd door stroomafwaartse apparatuur aan te sluiten via de externe “plug-out”-aansluiting van de K5e, bijvoorbeeld een elektrisch aangedreven Stacker.

Het aansluiten van de Keestrack K5e op het bestaande elektriciteitsnet, een stand-alone generator of voldoende sterke plug-out aansluiting van een stroomopwaartse breker (aansluitwaarden: 125 A, 400 V, 50 Hz) is heel eenvoudig: als de installatie eenmaal ruwweg is geplaatst , kan de boorddiesel worden uitgeschakeld. Na het connecteren van de 3-fase stekkerverbinding neemt het Keestrack besturingssysteem de volledige energiehuishouding voor zijn rekening. Zelfs zonder de dieselmotor te starten, is het nog steeds mogelijk om de zeef te herpositioneren via de rupsaandrijving of gebruik te maken van de hydraulisch aangedreven systemen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details