NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Duurzaam bedrijf Out Of Use groeit en versterkt management

Duurzaam bedrijf Out Of Use groeit en versterkt management

Het milieubedrijf verhuisde in 2016 van Aarschot naar Beringen voor een verdubbeling van de opslagcapaciteit voor afgedankte elektro-toestellen, afkomstig uit de B2B. Intussen zet het bedrijf zijn groei verder met nieuwe services en een nieuwe industriële bijbouw in Beringen. Om het operationele beleid te ondersteunen, vervoegde Yannick Adriaenssens, zoon van, op 1 december het team als COO.

Toename van datavernietiging

Sinds de komst naar Beringen ging het Out Of Use voor de wind. CEO Mark Adriaenssens: “De komst van de GDPR bracht sinds 2018 een bewustwording op gang rond het belang van dataveiligheid. Bedrijven gaan hun oude data meer en meer vernietigen en hebben daarbij gelukkig ook aandacht voor het hergebruik van de toestellen en hun grondstoffen. Jaarlijks komt bij ons zo’n 1.500 ton aan elektro-afval binnen. Het percentage dat we hiervan kunnen opnemen voor hergebruik steeg de voorbije jaren van 7 tot 35 procent. En dit zal nog verhogen. Een duurzaam bedrijfsbeleid blijft aan kracht winnen en wij zijn daarin een daadkrachtige partner voor onze klanten.”

Batterijen en airbags uit de auto-industrie

In 2019 breidde Out Of Use het aanbod uit met het ophalen van batterijen uit elektrische wagens, afkomstig van de 44 automerken aangesloten bij Febelauto. Het bedrijf investeerde in een grote brandveilige container en behaalde een vergunning voor het werken met explosieven. Ze gebruiken deze container nu ook voor de opslag van airbags uit de auto-industrie die vervolgens in het buitenland gerecycleerd worden.

Dochterorganisatie en zusterbedrijf

Ook vorig jaar richtte Out Of Use in Brussel een dochterorganisatie Circular.Brussels op, een vzw die als doel heeft om de digitale kloof in België te dichten. Ze halen gratis toestellen op in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en bieden deze laagdrempelig aan binnen het sociale netwerk van armoedeorganisaties. Deze vzw wordt geleid door Dennis Adriaenssens, de oudste zoon van Mark. Out Of Use heeft hiermee de perfecte partner om in te spelen op de maatschappelijke noden.

Begin 2020 stond Out Of Use als één van de vijf partners mee aan de wieg van de start-up Watt4ever, een zusterbedrijf dat batterijen van elektrische voertuigen ombouwt tot energieopslagsystemen.

Continuïteit verzekerd

“Om de verdere groei van Out Of Use te verzekeren,” gaat Mark Adriaenssens verder,” installeerden we dit jaar, in samenwerking met Voka Limburg, een adviesraad. Die belichtte als aandachtspunt de continuïteit op lange termijn van het bedrijf. Bovendien, nu ik mijn tijd meer en meer zal moeten verdelen over drie bedrijven en ook voldoende tijd over wil houden om te blijven innoveren, bleek er nood aan ondersteuning in de dagelijkse leiding van Out Of Use.”

Die ondersteuning kwam er onlangs op 1 december in de persoon van Yannick Adriaenssens, jongste zoon van de zaakvoerder. Hij start als Chief Operational Officer die Mark zal bijstaan in het operationele beleid van het bedrijf. Yannick is master handelsingenieur en deed al een ruime werkervaring op bij grote bedrijven als ING en Febelfin. “Hij is de juiste persoon op de juiste plaats,” concludeert Mark Adriaenssens, “we gaan een mooie en duurzame toekomst tegemoet waarin we de waardecreatie voor onze klanten en de maatschappij centraal stellen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details