NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Denuo injecteert 20 jaar publieke en politieke ervaring in haar team
“Toen ik mijn studies milieubeheer aan de ULB afrondde, werd milieu nog vaak gezien als een rem op economische ontwikkeling. Gedurende mijn carrière heb ik hard gewerkt om het tegendeel te bewijzen. Vandaag is die visie gelukkig achterhaald en staat milieu centraal in de huidige economische transitie. Ik ben maar wat blij dat ik vanuit Denuo mijn steentje actief kan bijdragen om die transitie te versnellen. Het momentum is nu. Hoog tijd dus om door te duwen.” Jean-François Pinget, Senior Advisor, Denuo

Denuo injecteert 20 jaar publieke en politieke ervaring in haar team

Gezien zijn ruime ervaring en netwerk op deze niveaus is hij de geschikte persoon om in Wallonië mee de toekomst voor gebruikte materialen vorm te geven.

Jean-François begon al snel zijn carrière in de publieke sector. Na een jaartje als paralegal bij Stibbe ging hij in 2001 aan de slag in het kabinet van toenmalig Waals minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Charles Michel. “Ik kreeg de kans om samen met Charles Michel mee te werken aan de hervorming van de provincies en de intercommunales”, aldus Pinget. “Ik beheerde onder meer de budgetten van de gemeenten voor gebouwen en wegen. Ik heb ook bijgedragen aan de herziening van de toekenning van subsidies voor bepaalde openbare investeringen, in nauw overleg met vertegenwoordigers van de gemeenten en de federaties van bouwondernemingen.”

Nadien trok Jean-François naar de Waalse provincie, waar hij projectmanager werd voor de cel milieu. In die hoedanigheid heeft hij een aantal innovatieve projecten kunnen ondersteunen, zoals de uitvoering van koolstofbalansen en de oprichting van een ecoteam, met als doel de milieu-impact van economische activiteiten te verminderen.

Na zes jaar bij de provincie trok Jean-François naar de SPW, meer bepaald het Département des infrastructures subsidiées. “Bij de SPW verleende ik ondersteuning aan verschillende portefeuilles van territoriale ontwikkelingsprojecten (gebouwen en wegen) die op Waals niveau of door de Europese structuurfondsen (FEDER) werden gesubsidieerd.”

Logische stap

Het afgelopen jaar kwam hij ook rechtstreeks in contact met de afval- en recyclagesector. Hij stond onder meer in voor het beheer van marktstudies en publieke financiering voor interessante projecten zoals het Be Wapp-programma voor een properder Wallonië en Circular Wallonia.

De huidige overstap naar Denuo is voor Jean-François dan ook een logische stap in zijn carrière. “Doorheen mijn carrière heb ik me altijd als facilitator opgeworpen, als tussenpersoon om verschillende partijen dichter bij elkaar te brengen. Die ervaring zal me zeker van pas komen in mijn functie bij Denuo. Net als mijn uitgebreide netwerk binnen de Waalse administraties, kabinetten en politieke families.”

Jean-François gaat vanaf 20 september aan de slag bij Denuo als Senior Advisor, verantwoordelijk voor de Waalse dossiers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details