NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Deense innovatiekracht in de polder

Deense innovatiekracht in de polder

Wat Bramidan onderscheid van concurrenten zijn het in eigen huis ontwikkelde BRA-IN monitoringssysteem, de constante innovatie en de uitstekende service en dienstverlening, stelt Mark Hamilton, Managing Director van de Nederlandse vestiging. 

“Onze klanten zijn eigenlijk alle bedrijven die afval produceren”, vertelt Hamilton. “Van de kleine buurtsuper op de hoek tot de grote landelijke ketens. Maar ook afvalinzamelaars gebruiken onze perscontainers. Onze machines zijn te koop, maar je kunt ze ook leasen.” 

Hamilton constateert dat de behoefte aan up-to-date informatie bij die klanten steeds groter wordt. “Vandaar dat we een paar jaar geleden het BRA-IN monitoringsysteem hebben geïntroduceerd. Daarmee kunnen wij online – op afstand – informatie uit onze machines aflezen. Klanten krijgen daardoor bijvoorbeeld een seintje als een pers bijna vol zit, als er ergens een storing optreedt of wanneer er onderhoud nodig is. Vooral grote bedrijven moeten hun afvalstromen registreren en stroomlijnen. Containers worden alleen  geleegd als ze echt vol zijn en dat scheelt onnodige ritten. Bedrijven kunnen zo efficiënter werken.”

Machines worden niet meer met de hand gelakt, maar gepoedercoat.

Een ander voordeel van het BRA-IN monitoringsysteem is dat ook de energiebehoefte van de pers kan worden uitgelezen. Hamilton: “Wanneer een perscontainer of balenpers minder vol zit is minder kracht en dus energie nodig. Onze zelf ontwikkelde software regelt precies de juiste stroombehoefte. En dat kan maar zo 20% aan energieverbruik schelen. Samen met de real-time informatie waar klanten om vragen ligt de focus van veel van onze klanten ook bij energiebesparing. Wij helpen ze hun afvalverwerking effectiever en goedkoper te maken.”

Het toont volgens Hamilton bovendien de innovatiekracht van Bramidan. “Wij proberen onze machines continu te perfectioneren. Dat blijkt bijvoorbeeld ook uit de poedercoatlijn die vorig jaar in de Deense fabriek is gebouwd. Al onze machines worden daardoor niet meer met de hand gelakt, maar door robots  gepoedercoat. Dat levert niet alleen een veel sterker oppervlak op, maar we kunnen ook sneller produceren, gebruiken veel minder water en het proces is een stuk milieuvriendelijker.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details