NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
De wereld na Covid-19 …

De wereld na Covid-19 …

go4circle vraagt Fost Plus, Recupel en Bebat na te denken over de toekomst

De Covid-19 crisis heeft een niet mis te verstane impact gehad op de economie. Verschillende bedrijven zijn gekrompen, hebben hun activiteiten tijdelijk stop moeten zetten of werden gedwongen te sluiten. Dit had/heeft belangrijke gevolgen voor het beheer van bedrijfsafval.

Snel na de invoering van de coronamaatregelen hebben de gewestelijke ministers prioriteiten vastgelegd voor de inzameling van huishoudelijk afval. En ook de recyclageparken in Vlaanderen en Wallonië sloten tijdelijk hun deuren nadat ze de massale volkstoeloop niet meer aan konden.

Inzameling bepaalde stromen stokt

Door deze maatregelen ontstonden in verschillende regio’s problemen in de inzameling van verschillende afvalstromen. Zo besloten bepaalde intercommunales bijvoorbeeld de inzameling van papier/karton uit te stellen. Ook de inzameling van elektrisch en elektronisch afval via recyclageparken of winkels werd opgeschort. En Bebat besloot eenzijdig om de inzameling van batterijen stop te zetten.

Interpellatie beheersorganismen

Go4circle heeft de drie betrokken beheersorganismen (Fost Plus, Recupel, Bebat) aangeschreven, zodat een gezamenlijke aanpak kan worden bepaald als de gebruikelijke inzameling weer op gang zou komen. Niet alleen zullen grote hoeveelheden afval moeten worden beheerd, maar het is ook duidelijk dat de vaste kosten voor installaties en vrachtwagens die momenteel niet kunnen worden ingezet onverminderd zijn blijven doorlopen.

De beheersorganismen lijken op het eerste gezicht de boot af te houden. Go4circle blijft de dialoog met hen opzoeken en bekijkt of ook andere initiatieven mogelijk zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details