NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
De top en flop in elke schakel van de ­circulaire economie
In de glasrecyclage worden zwarte flessen door hun kleur aangeduid als steen en niet als glas.

De top en flop in elke schakel van de ­circulaire economie

Er zijn in België heel wat circulaire topvoorbeelden te vinden: productontwikkelaars die aandacht hebben voor ecodesign, bedrijven die producten maken met gerecycleerde materialen, initiatieven die de selectieve inzameling van verschillende soorten afval bevorderen … Maar voor elk van die goede voor­beelden zijn ook tal van flopvoorbeelden te vinden. Wereldwijd komen er nog elk jaar miljarden tonnen nieuwe producten op de markt die niet ­recycleerbaar zijn, waar geen selectieve materialen aan te pas kwamen, die niet selectief worden ingezameld … Deze rubriek toont voor elke schakel van de circulaire economie enkele mooie realisaties en ook enkel uitdagingen, of anders gezegd: de top en de flop.

Derbigum ontwikkelde met zijn NT product een reeks dakbanen, onderlagen en lijm die 100% recycleerbaar zijn en voor 25% tot 30% uit gerecycleerde grondstoffen bestaan.

Top: recupereerbare daken

Derbigum ontwikkelde met zijn NT product een reeks dakbanen, onderlagen en lijm die 100% recycleerbaar zijn en voor 25% tot 30% uit gerecycleerde grondstoffen bestaan. Bovendien worden de dakbanen op het einde van de levensduur teruggenomen voor recyclage.

Flop: ondoordachte drankverpakkingen

Voorbeelden zat van drankverpakkingen die door de recyclagemazen glippen. In de glasrecyclage worden zwarte flessen door hun kleur aangeduid als steen en niet als glas. Plastic flessen in exotische kleuren zijn recycleerbaar, maar worden niet gerecycleerd omdat er te weinig vraag naar deze kleuren is.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details