NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
De simpele fractieknop is uniek in de sector
De Morbark 2400 X is uitstekend geschikt voor het verwerken van alle soorten hout en groenafval.

De simpele fractieknop is uniek in de sector

Stoevelaar Machinery – Stand D26

Stoevelaar Machinery is een veelzijdige organisatie met een breed product- en serviceprogramma voor bedrijven in de recyclage-industrie en biomassa. Het assortiment bestaat uit premium recyclagemachines – shredders, zeven … – die het mogelijk maken allerlei soorten recycleerbaar materiaal te verkleinen, scheiden en sorteren tot een halffabricaat of eind­product. Het bedrijf uit Stegeren (NL) is Benelux-importeur voor onder andere Neuenhauser, Rayco, Hammel, Morbark en het eigen merk H2PRO. Met die laatste twee zijn ze te zien tijdens de komende editie van Matexpo …

Erjen Stoevelaar, zaakvoerder: “We kunnen tegen­woordig onze – over ruim 20 jaar opgebouwde – knowhow goed gebruiken. Er is voortdurend verandering in de eisen van het eindproduct, zoals bijvoorbeeld op het gebied van sorteren. Zo moet nu het eindproduct schoner en vaak kleiner zijn dan voorheen. Het is een kwestie van vraag en aanbod. Om aan deze eisen te voldoen helpen we ook zelf mee aan de ontwikkeling van de machines en werken we enkel met A-merken. Zo ben je zeker van een onberispelijk eindresultaat. We tonen dan ook twee absolute topmachines in de sector tijdens Matexpo!”

Met de unieke vario optie op het bovendek (grof) van de H2PRO zeef is de zeefmaat traploos in te stellen in een grotere of kleinere fractie.

Flexibele Morbark shredders

De eerste is een Morbark shredder. Stoevelaar Machinery biedt een volledig lijn Morbark Wood Hog horizontal shredders aan, die verkrijgbaar zijn in verschillende groottes, op rupsbanden, op banden, diesel of elektrisch aangedreven. Los van het feit dat de mogelijkheid bestaat om nog een breed scala aan configuraties toe te voegen, om zo de flexibiliteit te hebben om de perfecte Morbark shredder te creëren, naar specifieke wensen. De shredders van Morbark zijn uitstekend geschikt voor het verwerken van alle soorten hout en groenafval.

H2PRO: uniek zeefsysteem

Stoevelaar Machinery bouwde samen met een aantal partners bovendien een uniek zeefsysteem. De grootste zeef, de MMS 15K, heeft een schermoppervlak van maar liefst 24 m². Dit oppervlakte is verdeeld over twee dekken, grof en fijn. Stoevelaar: “Het fijne zeefdek heeft een zeefmaat van 0 – 10 (of naar keuze 20 of 30 mm). Met de unieke vario optie op het bovendek (grof) is de zeefmaat traploos in te stellen in een grotere of kleinere fractie, bijvoorbeeld tussen 50 – 100 mm of 80 – 160 mm. Om de fractie binnen de minuut aan te passen, volstaat overigens een simpele draai aan de knop. Deze functie is uniek in de wereld en zullen we uitgebreid demonstreren op Matexpo!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details