NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
“De recyclagesector heeft een ­bijzonder mooi verhaal te vertellen”
Marisa Tondat (SUEZ): “Ik vind het bijzonder waardevol om aan de slag te zijn in een sector die beschouwd wordt als essentiële dienstverlening.”

“De recyclagesector heeft een ­bijzonder mooi verhaal te vertellen”

En we stellen ze graag uitgebreid aan u voor. In elke editie laten we een vrouw uit de sector aan het woord over haar job en wat die precies zo fijn maakt. Deze keer Marisa Tondat, communicatiemanager bij SUEZ.

Alles wat interne, externe en crisiscommunicatie aangaat binnen SUEZ Belgium is de verantwoordelijkheid van Marisa Tondat die ook nog twee collega’s aanstuurt. “Ik vind het bijzonder waardevol om aan de slag te zijn in een sector die beschouwd wordt als essentiële dienstverlening. Met SUEZ vertellen  we een bijzonder mooi verhaal, terwijl we tegelijk de circulaire economie promoten. Dat heeft niet alleen zijn impact op de afvalberg, maar ook op de gezondheid van onze planeet en onze ambitie om de klimaatdoelstellingen te halen.” 

Verscheidenheid aan mensen en profielen

Toch rolde ze als bij toeval in de sector. “Op een gegeven moment had ik nood aan een tabula rasa in mijn leven. Mijn buikgevoel bracht me naar de wereld van de recyclage waar ik sindsdien altijd alle kansen kreeg om me verder te ontplooien. Van administratie tot communicatie. Ik kon er me op voorhand moeilijk een beeld van vormen, wat recyclage allemaal inhoudt, maar eenmaal in de praktijk veranderde dat snel. Toegegeven, het was wat aanpassen maar de verscheidenheid aan mensen en profielen is wat deze sector zo mooi maakt en mijn job zo uitdagend. Om telkens voor iedereen de boodschap helder en aantrekkelijk te brengen.” 

Elkaar aanvullen als mens

Dat SUEZ zelf hard aan de kar trekt van diversiteit en inclusie vindt ­Tondat een uitstekend initiatief. “Niet omdat we er van elk ‘hokje’ genoeg ­moeten hebben of omdat vrouwen soft skills brengen en mannen hard skills. Neen, omdat we elkaar als mensen aanvullen. En omdat we samen ons deel kunnen doen om op een gezonde manier van deze planeet te blijven genieten. Want dat wens ik mijn kleinkinderen van ganser harte toe!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details