NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Compact en Efficiënt Zeven met Terex Ecotec’s Nieuwe TTS 518 Trommel

Compact en Efficiënt Zeven met Terex Ecotec’s Nieuwe TTS 518 Trommel

Op dit moment is de TTS 518 de kleinste Ecotec trommel: Compact en toch zonder compromissen, intuïtief ontworpen om operatoren ongeëvenaarde toepassingsflexibiliteit, productiesnelheden en gebruiksgemak te bieden. De TTS 518 is volledig uitgerust met Stage V motor en de allerlaatste zeeftechnologie om een superieur en kostenefficiënt eindproduct te leveren.

Ideaal voor kleine tot middelgrote werkzaamheden waar de ruimte beperk kan zijn en verkrijgbaar op zowel rupsen als op banden: de TTS 518 kan een variatie aan materiaal zeven met inbegrip van compost, biomassa, aarde, grint en afval.

Conor Hegarty, de International Sales Director van Terex Ecotec commenteert dat de TTS 518 trommel de meest recent gelanceerde trommel van Terex Ecotec is en dat deze het reeds sterk gamma van de Terex Ecotec trommelzeven op de markt complementeert. De nieuwste trommel is geïnspireerd door de succesvolle TTS 620, maar ontworpen als instapmodel machine waar lagere volumes en een kleiner machineoppervlak vereist zijn. De TTS 518 heeft het voordeel van lage operatiekosten doordat ze compacter is zonder aan sleuteleigenschappen in te boeten en de trommelzeef is uitgerust met de laatste motortechnologie volgens de Stage V emissiestandaards. 

De TTS 518 heeft hetzelfde intuïtieve controlesysteem en drukknoppen die op de TTS 620 zijn gebruikt, waardoor de operator de machine zonder moeite kan configureren volgens de nodige toepassing. Het intelligente voedercontrolesysteem monitort de machine constant om de voedersnelheid aan te passen en zo de zeefprestatie en doorvoer te optimaliseren.

De voeder wordt aangedreven door een aandrijfdrum en biedt een excellente en continue voeding zonder slip. De voeder is ook ontworpen als uitschuifbare cassette waardoor onderhoud makkelijk wordt en het wisselen van band snel en eenvoudig is. De hoge vrije tunnelruimte onder de voeder voorkomt het opstapelen van materiaal.

De TTS 518 heeft een horizontale trommel met spiraalontwerp en een totaal zeefoppervlak van 23m² (diameter 1.8m x lengte 4.7m).  Toegang tot de trommel is aan beide zijden zeer eenvoudig met de zijdeuren die 180° kunnen openen waardoor onderhoud en trommelwissels met gemak uitgevoerd worden. De TTS 518 is zodanig ontworpen dat ook trommels van andere fabrikanten erin passen waardoor de machine naadloos aansluit op elke reeds bestaande vloot.

De TTS 518 is volledig uitgerust met de laatste Stage V motor vereisten en is ontworpen om excellente brandstofefficiëntie en lage operatiekosten te verschaffen. Het uitzwaaiend motorframe zorgt voor nog ongeziene toegankelijkheid voor dagelijkse checks en onderhoud van de motor vanop grondniveau. Alle transportbanden zijn modulair waardoor elk van hen afzonderlijk verwijderd kan worden. Daarbij kunnen de fijnmaat en oversize transportbanden ook verlaagd worden tot grondniveau voor onderhoud.

De TTS 518 is een trommel die aansluit op alle markteisen als een volledig goedgekeurd voertuig op banden of als unit op rupsen voor sites waar hoge mobiliteit ter plaatse van belang is. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details