NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
“Circulaire hubs creëren”
A Pile of PET bottle flakes with green tree blur background.Recycle icon,picking up Plastic Bottle,PET icon&Compress bale icon.Save environment concept

“Circulaire hubs creëren”

“Wij zijn maar beperkt actief in het verhandelen van granulaten. Daarin hebben we net geopteerd voor lange contracten om minder afhankelijk te zijn van externe factoren zoals olieprijzen. We horen en voelen wel dat de prijsdruk er is, maar de impact blijft hier beperkt”, vertelt Nathalie Verhaert van ECO-oh.

Dat ze in Houthalen ook een groot deel van hun granulaten zelf verwerken tot eindproducten, was voldoende om de slinger weer in evenwicht te krijgen. “De openbare sector mag dan al stilgevallen zijn, maar de tuinsector, waar onze producten voor ontwikkeld zijn, kreeg als eerste sector weer groen licht van de overheid. Iedereen wilde van de lockdown gebruikmaken om zijn huis en tuin perfect op orde te stellen. Een zegen voor ons.” Verhaert beseft dat het elders in de sector moeilijker riemen vinden was om te roeien. “Pas als iedereen doordrongen is van het belang van een circulaire economie zullen we daar verandering in kunnen brengen. Daarom is het zo belangrijk om consumenten mee in het bad te trekken. We hebben het geluk met partners te werken die ons geloof in een betere, duurzame wereld delen. Samenwerkingsverbanden zullen belangrijk zijn om korte ketens op het getouw te zetten, circulaire eco-systemen als het ware, waar de virgin materialen, de secundaire kunststof granulaten en de uiteindelijke toepassing perfect op elkaar zijn afgestemd. Producten moeten bijvoorbeeld goed te recycleren zijn om rendabel te kunnen produceren. Als je alle partners dan ook nog op hetzelfde terrein krijgt dan kunnen er circulaire hubs ontstaan, zodat er met een nog hogere efficiëntie kan gewerkt worden. En als er dan toch een plastic taks moet komen, waarom dan niet op producten die zich moeilijk laten recycleren? Dan creëer je tenminste een incentive om alternatieven te zoeken.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details