NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België en Nederland
Circulair slopen heeft de toekomst; aanhaken of afhaken
Hero image of the EC250E Crawler Excavator

Circulair slopen heeft de toekomst; aanhaken of afhaken

Bij Scheffer Groep uit Wezep zouden ze het liefste de traditionele sloopkogel aan de spreekwoordelijke wilgen hangen. Voor een groot deel hebben ze dit aloude stuk sloopgereedschap overigens ook niet meer nodig. Gebruik en hergebruik van materialen en grondstoffen wordt steeds belangrijker. Onze maatschappij vraagt dat simpelweg en onze overheden eisen het ook steeds vaker bij aanbestedingstrajecten.

Bij het omvormen van traditionele machinale sloop naar circulaire sloop, loopt Scheffer mee voorop. Ze omarmen deze manier van werken simpelweg omdat ze de noodzaak ervan inzien. Zowel vanuit Scheffer zelf, als vanuit onze maatschappij. We spreken met Marinus Nijhof, Commercieel & Circulair Manager bij Scheffer: ‘We kunnen gewoon niet meer om deze ontwikkeling heen. Ons bedrijf investeert daarom graag in duurzamer, circulair slopen en we roepen branchegenoten op om dat ook te doen. Nu is de tijd rijp om als architecten, bouwbedrijven, sloopbedrijven en fabrikanten van producten elkaar nog meer te vinden en samen te werken. Als je daarin niet meegaat mis je de boot. Het is aanhaken of afhaken.’

Circulair slopen behoeft een hele andere benadering waarbij de focus ligt op 100% hergebruik. Een mooi voorbeeld van een project waarbij Scheffer Groep nauw betrokken is, is de sloop van een voormalig ziekenhuis. Daarbij worden alle gevelstenen afgebikt en op pallets gelegd. Ze worden weer gebruikt als metselstenen in een nieuwbouwproject. Hiermee wordt bijna 100% CO2 bespaard! Vergeleken met een puinbrekers-benadering in combinatie met hergebruik (als bijvoorbeeld basismateriaal in de wegenbouw) wordt 65% CO2 bespaard. Op deze manier draagt Scheffer nu al echt bij aan de circulaire maatschappij van de toekomst.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details