NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België en Nederland
CDE viert 30 jaar uitmuntendheid op bauma
Christoph Baier. CDE Business Development Manager

CDE viert 30 jaar uitmuntendheid op bauma

Focus op nulafval voor de specialist in natte verwerking die de kaap van 100 niet gestorte ton heeft gerond.

Dit jaar wordt bauma een viering van uitmuntendheid in de materiaalverwerkingsindustrie. CDE, een toonaangevende leverancier van natte zand- en aggregaatverwerkingsoplossingen voor de grondstofverwerkings- en afvalrecyclingsector, viert zijn 30e verjaardag.

Deze belangrijke verjaardag komt er nu bekend is geworden dat CDE-oplossingen in de afgelopen drie decennia wereldwijd meer dan 100 miljoen ton inert bouw-, sloop- en afgravingsafval (BS&A) van de stortplaats hebben gehaald.

Sinds de oprichting in 1992 heeft CDE met succes meer dan 2.000 bewezen oplossingen geleverd in meer dan 100 landen. Vandaag heeft de onderneming meer dan 500 experts in dienst die zich uitsluitend bezighouden met natte verwerking, waaronder meer dan 120 ingenieurs met in totaal 1000 jaar ervaring in de sector.

Eunan Kelly. CDE Head of North-West Europe Business Development.

Tot de duurzaamheidskampioenen die samen met CDE aan dit cijfer hebben bijgedragen, behoren de Scandinavische bedrijven Velde Pukk, ’s werelds grootste fabriek voor de natte verwerking van inert afval, gevestigd in Stavanger, Noorwegen, en D.A. Mattsson AB, een eeuwenoud bedrijf van de vierde generatie, gevestigd in de buurt van Stockholm, Zweden, dat met zijn faciliteit helpt om bijna 100% van het inert afval niet op stortplaatsen te laten terechtkomen.

Zij voegen zich bij enkele van de meest geavanceerde afvalrecyclinginstallaties die door CDE zijn ontworpen en gebouwd in de Duitstalige gebieden, zoals WALO AG, gevestigd in Zwitserland, waarvan de 200 ton per uur CDE-installatie een uiteenlopend scala van grondstoffen verwerkt, waaronder afgegraven materiaal en spoorwegballast.

De oplossingen van CDE bevorderen ook de circulaire economie in Frankrijk, via partnerschappen met afvalrecyclingpioniers Sodextra S.A., dat nu 70% van het inerte afval terugwint via zijn CDE-installatie van 135 ton per uur, en Pélichet Albert SA, een Frans bedrijf dat is gevestigd in Cessy, en wiens CDE-installatie elk jaar tot 200.000 ton inert afval van de stortplaats verwijdert.

Op de bauma van dit jaar zal CDE zijn innovaties in de afvalrecyclingsector in Europa onder de aandacht brengen. Eunan Kelly, Business Development Manager voor Noord- en West-Europa, bespreekt de nauwe band tussen de beurs en CDE:

“CDE’s nalatenschap van uitmuntende engineering in de natte verwerkingsindustrie en bauma zijn nauw met elkaar verbonden. De beurs heeft een uiterst belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van CDE; veel van de belangrijkste innovaties uit ons 30-jarig bestaan werden op deze beurs gelanceerd, innovaties die nog steeds de drijvende kracht zijn achter CDE’s missie: bouwen aan een betere wereld, één ton tegelijk.

Vandaag de dag is de CDE-technologie de motor achter veel van Europa’s meest innovatieve afvalrecyclingactiviteiten en levert zij een belangrijke bijdrage om klanten en regio’s te helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen, met als doel een nul-afvalmaatschappij te realiseren. Dat is wat wij op bauma zullen doen door te laten zien hoe wij de sector helpen de uitdaging aan te gaan en de afvallast aan te pakken”.

Vastbesloten om een revolutie teweeg te brengen in de afvalrecyclingsector, stelt Christoph Baier, Business Development Manager van CDE voor de Duitstalige regio, dat het bedrijf momenteel werkt aan de oplevering van de meest geavanceerde afvalrecyclinginstallatie in Europa tot nu toe.

“De voltooiing van dit project bewijst dat wij streven naar uitmuntendheid op het gebied van engineering. Het weerspiegelt de deskundigheid die we bij CDE mobiliseren om vandaag te innoveren en de oplossingen te ontwerpen die morgen de basis zullen vormen voor duurzamere samenlevingen. We kijken ernaar uit om de komende maanden meer informatie te delen over dit vlaggenschipproject en over CDE-innovaties die de circulaire economie in Europa vooruit stuwen.”

CDE zal aanwezig zijn op bauma 2022 in München (24-30 oktober), stand 528 hal B2.

Voor meer informatie over CDE en zijn natte verwerkingsoplossingen, kijk op cdegroup.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details