NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
CDE & Sodextra demonstreren hun goede praktijken op het gebied van inert afval revalorisatie.

CDE & Sodextra demonstreren hun goede praktijken op het gebied van inert afval revalorisatie.

Op 14 en 15 september zal opendeurdagen worden gehouden op de afvalbeheerslocatie.

De experts van de natte verwerkingsindustrie CDE en het familiebedrijf voor afvalbeheer- en recycling Sodextra S.A. zullen u tijdens opendeurdagen welkom heten op het platform voor het hergebruik van inert afval van 135 ton per uur van het Franse bedrijf.

De industrie wordt uitgenodigd om op 14 en 15 september een bezoek te brengen aan het acht hectare grote terrein en de CDE-wasinstallatie, om meer te weten te komen over goede praktijken op het gebied van inert afval revalorisatie en de positieve bijdrage van de productie van gerecycleerde bouwmaterialen aan de circulaire economie en duurzame ontwikkeling.

Sodextra S.A., gevestigd op het Plateau de Saclay, 15 km ten zuiden van Parijs, assisteert bouwprofessionals bij de verwijdering en behandeling van inerte grond en puin in de regio Parijs.

Al bijna 50 jaar zorgt het derde generatie familiebedrijf ervoor dat grote tonnages inert afval niet worden gestort en dat waardevolle bouwmaterialen, zoals gerecycleerd zand en aggregaten, worden opgewaardeerd, die weer in de sector worden gebruikt op plaatselijke werven.

De natte grondbehandelingsinstallatie, ontworpen en gebouwd door CDE, verwerkt materiaal dat voorheen bestemd was om te worden gestort en wint zes zand- en aggregaatfracties van hoge kwaliteit terug.

Gemiddeld wint Sodextra S.A. 70% van de inkomende inerte grond terug om drie zanden te produceren: 0-250um sablon, 0-2mm en 0-4mm; en drie aggregaten: 4-10mm, 10-20mm en +20mm.

Sodextra S.A. genereert nieuwe bronnen van inkomsten door haar gamma gewassen zand en aggregaten op de markt te brengen onder het label “eco-grind” en “eco-zand”, die volgens de onderneming vergelijkbaar zijn met natuurlijke materialen.

Sacha Bottemanne, algemeen directeur van Sodextra S.A., zegt dat het bedrijf is opgericht toen zijn grootvader zich bewust werd van de noodzaak om bouwafval in de Parijse regio te recycleren.

“Duurzame ontwikkeling is een integraal onderdeel van onze activiteiten. Het bedrijf werd opgericht op basis van dezelfde principes die wij vandaag hantere en wij blijven ons inzetten om de cirkel te sluiten.

Onze klanten maken zich steeds meer zorgen over het milieu. Met deze nieuwe materialen dragen wij bij aan de circulaire economie en duurzame ontwikkeling.”

Volgens Régis Marty, business development manager van CDE voor Frankrijk, bieden de opendeurdagen een unieke gelegenheid om recyclingtechnologieën voor inert afval in actie te zien.

“Bij CDE benaderen we elk project als een partnerschap. Onze expertise en uitmuntendheid op het gebied van engineering, in combinatie met baanbrekende klanten die bereid zijn om het afvalprobleem frontaal aan te pakken, zorgen voor ingrijpende veranderingen in de materiaalverwerkende industrie. Deze partnerschappen brengen ons vooruit en verwezenlijken ons doel om een betere wereld op te bouwen, ton per ton. Ik moedig elke operator in deze materie aan om van deze gelegenheid gebruik te maken om uit eerste hand te zien en te horen hoe CDE’s recycling oplossingen de milieu-impact kunnen minimaliseren en tegelijkertijd hun rendement kunnen maximaliseren.”

Voor meer informatie en om u te registreren, bezoek cdegroup.com/sodextra

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details