NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Bulkhandling met toegevoegde waarde
Vaak zit de uitdaging in de combinatie van verschillende banden waardoor stofvrije en (indien nodig) slijtvaste overgangsstukken nodig zijn.

Bulkhandling met toegevoegde waarde

Bulkhandling, een cruciaal aspect van moderne recyclage-indu­strieën, vereist geavanceerde transportsystemen voor een efficiënte en probleemloze materiaalstroom. In dit artikel duiken we in de wereld van transportsystemen, met een specifieke focus op het maat­werk aangeboden door Lybover BULK.

Om de kwaliteit van het eindresultaat te borgen, wordt het doordacht ontwerp gecombineerd met eigen productie en werkt Lybover uitsluitend met hoogwaardige toeleveranciers voor de componenten.

Lybover BULK (Motogroup bv) neemt al jaren een vooraanstaande positie in de wereld van industriële transportsystemen in door ze op maat van de klant en de toepassing te ontwerpen en produceren. Sinds 2014 maakt het in Brugge gevestigde bedrijf deel uit van de Lybover groep. Deze familiale bedrijvengroep heeft haar hoofdvestiging in Waregem. Met onder andere verkoopkantoren in Frankrijk en het Verenigd koninkrijk is Lybover actief in binnen- en buitenland. Om klanten nog beter te bedienen, lanceerde de groep eind vorig jaar een hub in Beringen. Zowel de site in Waregem als Brugge beschikken over eigen productiefaciliteiten waarmee de groep haar claim ‘Turning visions into projects’ kan waarmaken. Van concept tot en met productie, montage en onderhoud. Naast bulkhandling is de groep actief op het vlak van ontstoffing (AIR), productie van stalen en rvs componenten (METAL), sorteerinstallaties en scheidingsmachines (RECYCLING) en industriële montages (INSTALLATION).

Kwaliteitsvolle en betrouwbare bulkhandling op maat

Met een ervaren engineeringteam dat het volledige ontwerpproces beheert, inclusief sterkteberekening, ontwerpt en produceert Lybover BULK passende transportsystemen volgens de specifieke eisen en wensen van klanten. Door jarenlange ervaring wordt steeds het juiste transportmiddel voor de juiste toepassing aangeboden op basis van een passend ontwerp. Of het nu gaat om transportschroeven, transportbanden of pneumatisch transport. Elk industrieel proces is immers uniek en daarom biedt Lybover op maat gemaakte oplossingen, ontworpen met het oog op kwaliteit en betrouwbaarheid. Standaardoplossingen kunnen tekortschieten door de complexiteit van bulkhandling in specifieke sectoren. Alles begint bij een grondige product- en materiaalkennis waarbij de densiteit en het stortgedrag van het product belangrijke ontwerpparameters zijn. Om de kwaliteit van het eindresultaat te borgen, wordt het doordacht ontwerp gecombineerd met eigen productie en werkt Lybover uitsluitend met hoogwaardige toeleveranciers voor de componenten (riemen, rollen, aandrijvingen, instrumentatie …).

Met een ervaren engineeringteam dat het volledige ontwerpproces beheert, inclusief sterkteberekening, ontwerpt en produceert Lybover BULK passende transportsystemen volgens de specifieke eisen en wensen van klanten.

Duurzame investering voor blijvende performante werking

Met op maat gemaakte oplossingen van Lybover BULK kunnen bedrijven rekenen op langdurige betrouwbaarheid dankzij kwalitatieve producten, bestand tegen de zwaarste omstandigheden. Gemoedsrust dus voor klanten. Ook na installatie kunnen klanten rekenen op Lybover BULK dankzij een specifiek service-aanbod. Doet er zich toch een probleem voor dan staat de ‘fast lane’ klaar voor snelle interventies. Bovendien worden moderne transportbanden voorzien van intelligente monitoringsystemen zoals scheefloopbeveiliging, rotatiecontrole en bescherming tegen overbelasting. Zo garanderen ze een blijvende performante werking en een vroegtijdige detectie wanneer het alsnog fout dreigt te gaan. 

Breed gamma transportbanden

Dankzij jarenlange ervaring is Lybover BULK het aanspreekpunt geworden voor diverse types transportbanden. Belangrijke parameters bij het ontwerp voor bulkmaterialen zijn onder andere het type product, soortelijk gewicht, korrelgrootte, debiet, transporthoogte en -lengte. Vaak zit de uitdaging in de combinatie van verschillende banden waardoor stofvrije en (indien nodig) slijtvaste overgangsstukken nodig zijn. In de ontwerpfase wordt dan ook de nodige aandacht besteed aan het beperken van stortverliezen. Zo voorkom je verspilling van kostbare grondstoffen, onveilige werksituaties en ongeplande stilstanden. Het resultaat? Een proper, veilig en storingsarm transport. Ook het inzetten van transportbanden als extractiesysteem behoort tot de expertise van Lybover BULK. Voor maximale flexibiliteit behoren mobiele losinstallaties eveneens tot het aanbod, zowel aangedreven als niet-aangedreven. De aangedreven mobiele installaties gaan voor maximale bereikbaarheid van de stortlocatie of optimale vulling van bunkers, zonder de noodzaak van extra hulpmiddelen voor verplaatsing. 

Dankzij jarenlange ervaring is Lybover BULK het aanspreekpunt geworden voor diverse types transportbanden.

Nieuw partnership met Westeria 

Dankzij een nieuw partnership met het Duitse Westeria kan Lybover een nog ruimer gamma oplossingen aanbieden binnen de BeLux-markt voor de meest uiteenlopende recyclage- en bulkhandlingvragen. Met deze samenwerking breidt Lybover zijn aanbod uit op vlak van windsifting, transportsystemen, doseeroplossingen en materiaalspreiding. Ook transportbanden voor een lichtere productdensiteit, waar een standaardoplossing volstaat, behoren tot de mogelijkheden.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details