NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
‘Black Gold’ is booming business
Smet Rental heeft voor zichzelf een stevige marktpositie uitgebouwd.

‘Black Gold’ is booming business

Nieuwe dealerships en straffe investeringen

Familiebedrijf Smet Rental zag begin jaren 2000 het levenslicht. Door sterke service te bieden, en pittig te investeren in de vloot – zelfs in niet evidente tijden! – heeft het bedrijf voor zichzelf een stevige marktpositie uitgebouwd.

Smet Rental geniet ondertussen internationale faam. Het bedrijf behoort, met ruim 150 diverse machines in de vloot, tot de Europese top. Steven Teirlinck, operational manager: “Dit jaar alleen al investeerden we voor ongeveer 4 miljoen euro aan nieuwe machines. Enkele voorbeelden zijn de HAMMEL VB 950DK, TANA Shark 440 DT eco, Roco RYDER 1000 en EVOQUIP COLT 600. Ook haalden we drie dealerships binnen: Precimeca, Wima & Roco. Exclusief voor de Benelux.”

Precimeca bandenshredders trekken de banden niet uit elkaar, maar knippen ze.

Precimeca: marktleider voor bandenshredders

Smet Rental heeft al een drietal jaar een mobiele bandshredder van Precimeca in het gamma. Maar omdat de mobiele shredder eigenlijk nooit in België terug te vinden was, maar volcontinue ‘op verplaatsing’ naar onder andere Frankrijk en Zweden, besloten het Franse bedrijf en Smet Rental de handen in elkaar te slaan door middel van een dealership. Om zo meer machines in rotatie te kunnen steken. Teirlinck: “Precimeca is een van de Europese leiders op het vlak van bandenshredders, met zeer hoogwaardig granulaat als eindproduct. Daarbij trekken ze de banden niet uit elkaar, maar knippen ze. Er komt op wereldwijd vlak een beweging om banden goed te recycleren, en niet enkel te gebruiken voor energie. We mogen zelfs spreken van een echte rush op ‘black gold’. Dat komt voornamelijk door een nieuwe Europese wetgeving die stelt dat slechts een bepaald percentage van de banden mag gebruikt worden voor energie-doeleinden. Met Precimeca positioneren we ons nu ook voor dit stuk van de recyclage-business.”

Roco is de absolute top als het gaat over brandstofefficiëntie.

Waterscheiding

Ook Wima sloot een dealership voor de Benelux af met Smet Rental. Het Duitse bedrijf is een fabrikant van waterscheidingsbaden. Teirlinck: ‘We merkten op dat steeds meer klanten moeite krijgen om de nieuwe COPRO-keuring en/of de VLAREMA-normen te halen. Met een windshifter kun je namelijk maar tot op een bepaald niveau plastiek, puin … van elkaar scheiden. Water kan in sommige gevallen veel adequater worden toegepast om componenten van elkaar te scheiden. Het eindresultaat is beter en we denken dat meer en meer van onze klanten hiervan gebruik zullen maken. Om zo beter te kunnen voldoen aan de steeds strenger wordende keuringen en normeringen.”

Ook Duitse producent van waterscheidingsbaden Wima sloot een dealership voor de Benelux af met Smet Rental.

Elektrisch verhaal in Europa

Bij Smet Rental merken ze ook de omslag naar elektrisch aangestuurde machines, maar in België loopt het alvast (nog) niet zo’n vaart. “We zien dat de vraag naar informatie voor elektrische machines ook in België langzaam toeneemt, maar zeker niet zo snel als enkele andere Europese landen. We hebben op dit moment twee elektrische trommelzeven actief in Spanje. Ook in Frankrijk hebben we elektrische machines actief. Binnenkort hebben we een project in Noorwegen lopen waar een zestal machines enkel elektrisch mogen draaien. In België merken we dat het elektrische verhaal, vooral voor grotere machines, nog grotendeels moet geschreven worden. Wij zijn er alvast helemaal klaar voor, zeker ook met onze dealerships”, besluit Teirlinck. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details