NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
AMP Robotics zet Europese expansie verder

AMP Robotics zet Europese expansie verder

Toonaangevend AI neuraal netwerk voor recyclage, lokaal team stimuleert groei

AMP Robotics Corp. (“AMP”), een pionier in AI, robotica en infrastructuur voor de afval- en recyclingindustrie, breidt zijn aanwezigheid in Europa verder uit om zo in te kunnen spelen op de vraag naar zijn AI- en automatiseringsoplossingen en om specifieke lokale ondersteuning en service te kunnen bieden aan de markt. Van 30 mei tot 3 juni is AMP voor de eerste keer aanwezig op IFAT 2022 in München.

In september 2021 installeerde AMP bij Recyco zijn eerste AI-gestuurde robotsystemen in het VK en Ierland. Sindsdien implementeerde AMP zijn recyclingoplossingen ook elders in Europa, zoals bij FCC Medio Ambiente in Spanje. De voorbije maanden heeft AMP zijn team uitgebreid op het vlak van salesondersteuning, opleiding, service en marketing. Daarnaast beschikt AMP nu ook over een Europees salesteam voor België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en het VK en Ierland.

“AMP is de toonaangevende speler op het gebied van robotica. Dat was voor ons een belangrijke factor bij het kiezen van een oplossing om de productiviteit en efficiëntie van onze sorteeractiviteiten te verbeteren”, aldus Alfredo Vigre, projectmanager van de afdeling Afvalverwerking bij FCC Medio Ambiente. “Vóór de implementatie konden we de robot eerst testen en toen bleek duidelijk dat hij materialen kon herkennen die optische sorteerders niet herkennen. Voor ons is dit een snel, effectief en uitstekend hulpmiddel voor kwaliteitscontrole.”

Het portfolio van AMP omvat recyclingoplossingen die worden aangedreven door het toonaangevende neurale netwerk van AMP. Dat is gebouwd op een data engine die meer dan 50 miljard recipiënten en verpakkingen in reële omstandigheden heeft herkend. AMP Cortex™ is het hogesnelheidsrobotsorteersysteem van het bedrijf met ongeveer 230 installaties in meer dan tachtig bedrijven op drie continenten. AMP beschikt over het grootste aantal geïnstalleerde recyclingrobots ter wereld en heeft zo bijgevolg het meest uitgebreide neurale netwerk van veldgegevens voor gerecycleerde materialen gecreëerd. AMP Vision™ is een modulair computervisiesysteem dat operators helpt om inzicht te krijgen in de materiaalstroom in de belangrijkste fases van het sorteerproces. Het vormt een snel en efficiënt alternatief voor handmatige steekproefcontroles. Wanneer het systeem wordt geïntegreerd met AMP Clarity™, de softwareoplossing van AMP voor materiaalkarakterisering en robotprestaties, kunnen gebruikers de materiaalkarakterisering en -prestaties in real time volgen in een hele fabriek. AMP heeft onlangs nieuwe Clarity-functies geïntroduceerd, waaronder massaschatting, robot pickingopdrachten, waarschuwingen en statusopvolging. Ook de rapportagemogelijkheden werden uitgebreid.

“Dankzij ons technologisch leiderschap zien we in Europe een sterke interesse in en tevredenheid over onze AI- en roboticatechnologie”, aldus Gary Ashburner, general manager Europa voor AMP Robotics. “Ons AI-platform AMP Neuron™ blijft doorbraken realiseren op het gebied van gegevensnauwkeurigheid en classificatie van verschillende polymeren, vormfactoren en andere verpakkingstypes. Dat helpt onze klanten een meer datagestuurde aanpak te hanteren om de terugwinning van afval te vergroten, de kosten te verlagen en de operationele activiteiten te optimaliseren.”

Tijdens IFAT geeft het Europese team van AMP livedemonstraties van het visiesysteem voor materiaalkarakterisering (Hal B6, stand 546).

“Terwijl we onze business verder opschalen en blijven zoeken naar innovaties om de recyclingeconomie te optimaliseren, zetten we volop in op de Europese markt en op ons groeiende klantenbestand in Europa”, zegt Matanya Horowitz, oprichter en CEO van AMP Robotics. “Onze inspanningen om de Europese recyclinginfrastructuur te moderniseren zijn belangrijk voor onze wereldwijde investeerders. Ze zijn tegelijk van cruciaal belang voor het realiseren van onze visie van een wereld zonder afval.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details