NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Jubilerend Demarec introduceert concurrerende Ecoline

Jubilerend Demarec introduceert concurrerende Ecoline

Het is een jubileumjaar voor Demolition and Recycling Equipment BV uit Cuijk, beter bekend als Demarec. Twintig jaar geleden besloten ervaren engineer Ruud de Gier en eigenzinnige marketeer Marcel Vening om hun plannen te verwezenlijken. Inmiddels is hun Demarec een meer dan gevestigde naam in de equipmentmarkt voor de sloop- en recyclingindustrie. Dat mede dankzij een continue stroom aan innovatieve producten. Nieuwste hoogtepunt is de concurrerende vergruizer uit de baanbrekende Ecoline.

Dat succes wel degelijk een keuze kan zijn bewijzen Ruud de Gier en Marcel Vening al jaren. Marcel kijkt met plezier terug: “We hebben er vanaf het begin af aan in geloofd dat Demarec een succes zou gaan worden, anders begin je immers niet een bedrijf. We zijn er nooit vanuit gegaan dat het mis zou kunnen gaan. Al hebben we natuurlijk wel de nodige voorbereidingen getroffen om te voorkomen dat we het niet zouden halen.” Dat zien we terug in de slagzin ‘groot in innovatie… tot in de kleinste details!’

Nieuwe Ecoline DLP vergruizer.

Meer dan waard

De ambitie was (en is) om echt vernieuwende producten op de markt te zetten. Er werd ingezet op de eigen product know-how en de focus lag op kracht, snelheid en kwaliteit. “Daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan, maar de meerwaarde is het in onze ogen altijd meer dan waard geweest. Immers, de klant was bereid meer te betalen dan onze concurrenten vroegen en koos dus echt voor ons en ons vernieuwende product.” In 2006 werd dat gehonoreerd met de toetreding tot de internationale Kinshofer groep, wereldwijd één van de toonaangevende fabrikanten van materieel voor de sloop- en recyclingindustrie.


Investeren in kwaliteit

Terugkijken is leuk, vooruit kijken verstandiger. De toekomst ligt dan ook in het verlengde van het streven dat beide pioniers altijd hebben gehad: vernieuwende producten op de markt brengen. Marcel: “In onze branche zie je dat er in de toekomst vooral naar stofproductie, trillingen en geluid zal worden gekeken, iets waar wij ook al mee bezig zijn. Daarnaast ligt de grootste uitdaging in het meer kostenbewust ontwikkelen van onze tools. We hebben klanten die een miljoen uitgeven aan een machine en vervolgens kiezen voor een goedkopere tool die 25% minder kan knippen dan die van ons. We zeggen altijd: “In the end, it is only about the tool”. Die uitdaging, om mensen er bewust van te maken dat investeren in kwaliteit je meer oplevert, is er eentje die ons de komende tijd bezig gaat houden.”

Ecoline: concurrerende producten met volledig Demarec-DNA 

Demarec is een nieuwe weg ingeslagen. We spreken daarover met commercieel manager Jason Sanders. Als trendsetter met een uitgebreide productlijn van goed doordachte producten met een “superieure kwaliteit tegen marktconforme prijzen” wordt door Demarec nu ook gewerkt aan een ‘Ecoline’. Dat zijn gunstiger geprijsde producten voor een nieuwe doelgroep. Sanders licht dat graag toe: “Tijdens de ontwikkeling van onze Ecoline-producten doen we geen concessies aan onze kwaliteitsstandaarden, maar hebben we vooral gekeken naar mogelijkheden om producten te ontwikkelen met een voordeliger eindprijs voor de klant. Dan denk ik aan een aannemer die maar zo nu en dan een sloopproject moet uitvoeren of een verhuurbedrijf dat bij de machines ook passende uitrustingsstukken wil meeleveren.”

Demarec begint de Ecoline met vergruizers voor graafmachines in de gewichtsklasse tussen 5 en 25 ton. “Deze nieuwe EcoLine DLP-modellen in de speciale slooplijn zijn speciaal ontworpen om een concurrerende vergruizer op de markt te hebben met het volledige Demarec-DNA. Het is een compleet nieuw concept met veelal nieuwe verwisselbare slijtdelen en deze vergruizer is inzetbaar bij de primaire en secundaire sloop,” aldus Sanders. “De producten in de Demarec EcoLine hebben bijvoorbeeld een eenvoudiger standaard cilindertechnologie en een andere technische opbouw, inclusief een ander tandplaatsysteem. Maar de Demarec-filosofie van volledig uitwisselbare slijtdelen vinden we gewoon terug in de nieuwe DLP-lijn. Daar hebben we natuurlijk geen concessies aan gedaan.”

Meer info over de eerste vergruizer in de Ecoline vindt u op: https://demarec.com/product/ecoline-vergruizer/

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details