NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Afval op weg naar nieuw leven dankzij betrouwbare heftrucks
Het Antwerpse Veolia ES MRC beschikt momenteel over vier thermische Linde heftrucks, waarvan twee met een voorzetstuk met vatenklem plus rotator.

Afval op weg naar nieuw leven dankzij betrouwbare heftrucks

Dat is deel van de filosofie van het Antwerpse Veolia ES MRC. Heftrucks spelen een belangrijke rol in dit verhaal, voor het ledigen en verplaatsen van recipiënten en voor het laden en lossen van vrachtwagens. Betrouwbaarheid is daarbij van het grootste belang, geen wonder dus dat Veolia kiest voor Linde.

Het Antwerpse Veolia ES MRC werd in 1995 opgericht en maakt sinds 2014 onderdeel uit van de TWZ Groep. Bij aankomst aan de vestiging geeft het grote aantal vrachtwagens al snel een idee van de hoeveelheid producten die dagelijks worden aan- en weggevoerd. Op het terrein zelf zijn dan ook meerdere heftrucks in de weer om deze te verplaatsen. Met welke logistieke uitdagingen hierbij rekening moet worden gehouden, wordt al snel duidelijk gemaakt door Joris Vercraeye en Monir Zinbi, respectievelijk de Pre-Treatment Supervisor en de Solvent & Waterzuivering Supervisor. “De heftrucks op ons terrein worden ingezet voor het ledigen en verplaatsen van recipiënten, alsook voor het laden en lossen van de vrachtwagens”, leggen ze de link met het aanwezige vrachtverkeer. “Aangezien deze op regelmatige basis bij ons toekomen en dus ook op regelmatige basis moeten worden verwerkt, is zekerheid van enorm groot belang. We kunnen het ons niet veroorloven om periodes niet operationeel te zijn, dus onze vloot moet voortdurend beschikbaar zijn. We vinden het daarom zeer belangrijk om met een betrouwbare partner samen te kunnen werken, zowel op het gebied van kwaliteit als op het vlak van snelheid en service.”

Heftrucks spelen een belangrijke rol in dit verhaal, voor het ledigen en verplaatsen van recipiënten en voor het laden en lossen van vrachtwagens.

Hydrostatische aandrijving en vlootbeheer maken het verschil

Om aan deze nood aan zekerheid te beantwoorden, werd bijna vijftien jaar geleden contact opgenomen met Motrac, als leverancier van de heftrucks van Linde Material Handling. “We werken reeds geruime tijd met Motrac samen en beschikken momenteel over vier thermische Linde heftrucks, waarvan twee met een voorzetstuk met vatenklem plus rotator. We kozen doelbewust voor de thermische heftrucks omwille van de hydrostatische aandrijving. We beschouwen de Linde Hydrostaat namelijk als een zeer groot voordeel, wegens het uiterst efficiënte krachtgebruik.” 

De hydrostatische aandrijving was een belangrijke reden om voor de Linde heftrucks te kiezen, maar daarnaast vormde ook het vlootbeheer een cruciaal argument: “Voor ons was het Linde Connect vlootbeheer van doorslaggevend belang. Hiermee kunnen we alle heftrucks samenbrengen in één enkel systeem, wat het beheer van onze vloot aanzienlijk eenvoudiger maakt.”

Ook de operatoren zijn grote voorstanders van de Linde heftrucks wegens hun efficiëntie, gebruiksgemak en veiligheid, maar ook wegens hun comfort dankzij de swiveling seat waarmee de trucks zijn uitgerust.

Gebruikers overtuigd

Ook op het vlak van service beantwoordt de samenwerking aan de verwachtingen van VES. “We hebben een Full Service contract afgesloten voor het onderhoud van onze heftrucks en zijn hier erg tevreden over. Net zoals met de vertegenwoordiger hebben we een zeer vlotte samenwerking met de Motrac techniekers. Deze zijn steeds snel ter plekke en we merken dat ze met kennis van zaken handelen. Onze samenwerking komt overeen met mijn beeld van een optimale service.” En wat vinden de gebruikers ervan? “Het oordeel van onze operators is van zeer groot belang voor ons. Ook zij zijn grote voorstanders van de Linde heftrucks wegens hun efficiëntie, gebruiksgemak en veiligheid, maar ook wegens hun comfort dankzij de swiveling seat waarmee de trucks zijn uitgerust     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details