NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
1, 2, 3 … ZERO!

1, 2, 3 … ZERO!

De keuze van aandrijving is vandaag een extra factor om rekening mee te houden in uw investeringsplan en de uitbouw van uw activiteit. In de strijd voor de nulemissie worden steeds opnieuw stappen gezet naar meer autonomie en flexibiliteit om de klanten een antwoord te bieden op hun veelzijdige werven.

Zal u meer voor particulieren werken of de overheid? Zijn uw werven in openlucht of binnen in gebouwen? Gaat u zich profileren als voortrekker in de nieuwe groene economie of denkt u eraan om nieuwe activiteiten aan te boren. Ook dit jaar komen weer nieuwigheden om de stap naar een meer duurzame (wegen)bouw en recyclagesector te bewerkstelligen. Het is daarom nuttig om de dialoog aan te gaan met de eindklant en daarbij de kat de bel aan te binden … het zal iets meer kosten maar je krijgt er ook veel voor terug. Een gezondere werkvloer voor personeel en omstaanders en een beter klimaat voor iedereen. 

Zuinigere verbrandingsmotoren

Laten we in dit groene verhaal niet vergeten dat de dag van vandaag de meeste verbrandingsmotoren reeds met een stage V uitgerust zijn en de uitstoot al gigantisch hebben gereduceerd. Een eerste stap naar een groenere economie kan dus zijn uw ouder machinepark om te zetten naar een moder­nere, zuinigere vloot met fossiele­brandstofmotor.  Een goede brandstof­keuze kan u nog enkele extra punten opleveren, maar doe dat steeds in overleg met uw leverancier. Als u rekening houdt met een vervanging na vijf à acht jaar kan je tussen 2025 en 2030 een volgende stap nemen in uw vergroening en efficiëntie.

Elektrische of verbrandingsmotor in functie van werf

Want waarom stoppen bij een jongere vloot met klassieke brandstof motoren als we op maat van de klant een aandrijving kunnen kiezen volgens de noden van het werk? Werkt u op vaste locaties dan kan u een machine kiezen met klassiek brandstofmotor voor verplaatsingen en een elektrische aandrijving (in plaats van de klassieke hydraulische) voor de kerntaak zoals breken, zeven, stockeren … Om in uw machinepark flexibiliteit op de werf te behouden, kan u kiezen voor een Dual Power unit die alle functies zowel met klassieke als met elektrische motor kan uitvoeren. Optimale keuze uit groen als het kan en diesel als het praktisch niet haalbaar is, omdat de stroomvoorzieningen er (nog) niet zijn.

Werf met 0% uitstoot

Als de klant specifieke normen oplegt zoals in Nederland met 0% uitstoot is de nieuwste stap nu de 100% elektrische machine met batterij. Laden en lossen op de werf gebeurt met de batterij aan boord die je een autonomie geeft van bijvoorbeeld 1 à 2 u en eens ter plaatse kan je de kabel in de stekker steken voor uw eigenlijke activiteit. Kortom de Telestack ZERO! Het is keuze troef om uw toekomstige machine te kiezen en het is niet omdat we de vloot niet in één keer kunnen vervangen dat we vandaag niet met de eerste kunnen beginnen. Vraag raad aan uw leverancier en opdrachtgevers om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details