NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Wessem Port Services breid overslagcapaciteit uit met nieuwe duurzame Fuchs MHL360F

Ook in 2021 is dé vaste waarde in de verhuur van recyclingmachines present. Met de immer uitbreidende vloot met op moment van schrijven zes nieuwe machines onderweg, staat Smet Rental op nummer één om samen met u te zoeken naar de oplossing op maat voor uw uitdaging binnen recyclage.

“We zien een overtuigde en groeiende vraag van zowel kleine als grote spelers in onze sector om samen te werken met specialisten op vlak van (semi-)mobiele recyclingmachines. Door ons breed gamma en specialistisch team zorgen wij dat steeds de juiste oplossing wordt geboden”, aldus Stefaan Smet, die samen met diens vrouw Hilde Gabriels aan het roer staat van het bedrijf dat ze twaalf jaar geleden samen hebben opgericht. Dat men graag met Smet Rental samenwerkt, werd dit jaar nog maar eens bevestigd.

“Gezien de vraag van klanten om ook op onze service en expertise bij aangekochte machines te kunnen beroepen hebben we dit jaar Smet Machinery opgericht. Hiermee focussen we ons op de verkoop van nieuwe en tweedehands machines. Zo zijn we ook sinds kort subdealer in Frankrijk voor Tana, een Fins merk van shredders”, vult Hilde aan. Dit laatste licht het team van Smet Rental graag toe op MATEXPO, Stand D22A. Het spreekt natuurlijk voor zich dat u ook welkom bent om te kijken hoe Smet Rental u kan helpen in uw toekomstige uitdagingen, zoals ook luidt in hun slogan: We rent your future.

Wessem Port Services breid overslagcapaciteit uit met nieuwe duurzame Fuchs MHL360F

Van der Spek Vianen heeft onlangs een nieuwe Fuchs MHL360F geleverd aan Wessem Port Services voor de op- en overslaglocatie in Lanaken (B). Het is de tweede Fuchs MHL360F die Wessem Port Services in korte tijd toe heeft gevoegd aan de uitgebreide materieelvloot.

De nieuwe Fuchs MHL360F is uiteraard voorzien van een duurzame- en zuinige Stage-V motor waarmee hij voldoet aan de laatste emissie eisen waarmee Wessem Port Services wederom aantoont te investeren in duurzaam- en modern materieel.

Om snel en efficiënt te kunnen werken is er gekozen om de machine te laten uitvoeren met een giek configuratie welke een bereik heeft van 18 meter. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs op 19.5 meter. Dankzij dit grote bereik kunnen schepen zonder problemen worden gelost.

De zuinige Deutz TCD 7.8 6-cilinder motor welke is gemonteerd in de Fuchs MHL360F is gekoppeld aan Bosch-Rexroth pompen. Net als zijn grotere broer de Fuchs MHL390F heeft de MHL360F twee pompen voor de functies van de laadinrichting en grijper en een gehele separate hydrauliekpomp voor de zwenkfunctie. Het grote voordeel hiervan is dat de machine optimaal kan werken met de laadinrichting en grijper zonder dat dit invloed heeft op de zwenk, grote overslagcapaciteiten met een laag brandstofverbruik zijn het resultaat.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 6.100mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. Bij Wessem is er gekozen voor de optionele mogelijkheid om ook nog 2.200mm de cabine naar voren te plaatsten zodat er nog beter zicht ontstaat op de uit te voeren werkzaamheden.

Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen, veel gebruikte functies als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist zodat deze als benodigd snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt. Joystick besturing zorgt voor een nog beter zicht en ruimte voor de machinist. Middels de gemonteerde overdruk-unit kan de machinist altijd veilig zijn werk uitvoeren.

Standaard gemonteerde camera’s op achter- en rechterzijde geven een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. LED-verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan.

Op de lepelsteel is nog een extra camera gemonteerd om tijdens het lossen nog beter zicht te hebben op de grijper en schades te voorkomen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details