NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Werken aan een wereld zoals die bedoeld is

Werken aan een wereld zoals die bedoeld is

Natuurlijk is de Jansen Recycling Group (JRG) met een forse nieuwe stand aanwezig op de Vakbeurs Recycling. Dat zijn ze als een van de grootste metaalrecyclers van Nederland aan hun stand verplicht. Ze zullen beursbezoekers vooral wijzen op het belang van duurzaamheid en circulariteit, vertelt Harm Jansen, Chief Commercial Officer. “We zullen dit doen aan de hand van onze vijf kernwaarden. Want we doen namelijk meer dan schroot kopen en verkopen.”

‘Duurzaamheid en circulariteit zijn de enige weg’

Met mensen in contact komen. Dat vindt JRG het belang­rijkste aan een vakbeurs. “Na corona is het fijn om alle relaties weer op één plek te mogen ontmoeten. De meeste bezoekers kennen ons van de grote on- en offshore projecten: van het ontmantelen van oude duikboten, windmolens, bruggen, tunnelboormachines, noem maar op – tot het reguliere metaalrecyclingwerk. Maar we willen al onze relaties ook meenemen op onze missie: ‘werken aan een wereld zoals die bedoeld is’. Door het recyclen van ferro- en non-ferro materialen behouden we de schatten uit de aarde voor volgende generaties. We zullen dus niet communiceren dat we de grootste, de beste of de goedkoopste zijn. Dat is voor ons van secundair belang. Veel belangrijker is dat we een serieuze en duurzame partner zijn.” 

Kernwaarden

Jansen benadrukt de vijf kernwaarden van JRG, zoals die door het voltallige personeel zijn opgesteld en die door het hele bedrijf heen worden gecommu­niceerd: ontzorgen, verant­woordelijk zijn, verbinden, betrokken en ondernemend. “We noemen ze de Big 5”, zegt hij. “Vakbeurs Recycling biedt de uitgelezen mogelijkheid om die boodschap in drie dagen weer eens uitgebreid te benadrukken en te uiten. In onze branche is het belangrijk om elkaar eerst goed te leren kennen en te weten wat je voor elkaar kunt betekenen. Het gesprek over prijzen moeten we pas als laatste voeren.” 

Uiteindelijk wil Jansen het volledige machinepark elektrificeren.

Jansen Recycling Group is volgens de commercieel directeur namelijk in staat om in de huid van zijn klant te kruipen. “En ze daarmee te ontzorgen, zowel logistiek als aangaande het spreiden van risico’s. Maar ook in het inzichtelijk maken van wat je nu werkelijk bespaart en aan duurzaamheid toevoegt als je zaken met ons doet. We zijn veel meer dan een gewone ‘schrootboer’ en bereid  fors te investeren in een betere wereld.”   

Circulair

En dus wil JRG ook al eerder dan in het door de overheid afgesproken jaar 2050 circulair en CO2-neutraal zijn. “Pin me niet vast op een jaartal, maar het moet echt eerder. We zijn bereid om daarin fors te investeren. We leggen binnenkort al zoveel zonnepanelen op onze daken dat we circa 45 procent van de door ons gebruikte energie zelf terugwinnen. En we gaan investeren in een energie­neutraal kantoorgebouw. Boven­dien willen we ons machinepark uiteindelijk volledig elektrificeren, ook als dat betekent dat de productie misschien wat minder is dan met een dieselkraan of we daardoor iets duurder gaan werken. Principes kosten nu eenmaal geld.” 

Al was het maar omdat Harm  – samen met twee broers de derde generatie binnen het bedrijf – de vierde generatie al ziet trappelen om de zaken straks over te nemen. “We kijken bij Jansen Recycling Group dus altijd naar de lange termijn. Niets doen is een doodlopende weg.”  

Standnummer B114

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details