NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Wegen en werkterreinen veiliger maken
De Sidescan®Predict detecteert op intelligente wijze potentiële botsingen en geeft de bestuurder in het geval van gevaar onmiddellijk een waarschuwing, zodat hij op tijd kan reageren en anticiperen.

Wegen en werkterreinen veiliger maken

Brigade Electronics is specialist op het gebied van voertuig veiligheidssystemen. Brigade stelt zichzelf al ruim 45 jaar tot doel om wegen en werkterreinen veiliger te maken door het voorkomen van ongelukken tussen voertuigen/machines en kwetsbare weggebruikers. ­Technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op en dat bewijzen de nieuwste producten wel. 

De Sidescan®Predict is een geheel nieuw systeem dat kan voorspellen of er een naderend ongeluk met fietser of voetganger staat te gebeuren. Het detecteert op intelligente wijze potentiële botsingen en geeft de bestuurder in het geval van gevaar onmiddellijk een waarschuwing, zodat hij op tijd kan reageren en anticiperen. 

Hoe werkt het?

Door het gebruik van kunstmatige intelligentie ver­zamelt Sidescan®Predict voortdurend object­detectie­gegevens, zoals snelheid en afstand van een fietser of andere kwetsbare weggebruiker, tot het voertuig. In het systeem zit aanvullende technologie in­gebouwd om informatie te verzamelen over snel­heid, richting, versnelling en draaisnelheid van een voertuig. Deze gegevens voeden een algoritme dat door Brigade is ontwikkeld om het risico van een botsing met fietser of voetganger naast het voertuig te berekenen. Het systeem maakt gebruik van visuele en akoestische waarschuwingen. De eerste stap is ‘Bewegend voorwerp gedetecteerd’, dat een gele visuele waarschuwing geeft, maar zonder geluid om de bestuurder zo weinig moge­lijk af te leiden. De tweede stap is ‘Gevaar voor botsing’. Deze wordt geactiveerd als er bijvoor­beeld een fietser dicht bij de vrachtwagen komt. Het lampje licht geel op en ook geeft het systeem een geluidssignaal om waakzaam te zijn. De laatste stap ‘Voorspelde botsing’ geeft een rood licht en hoorbare waarschuwing op hoge toon voor de bestuurder, dat hij onmiddellijk in actie moet komen om een botsing te voorkomen. Sidescan®Predict wordt altijd ingeschakeld bij snel­heden later dan 30 km/uur. Van cruciaal belang is dat de bescherming tegen ongelukken actief is met of zonder richtingaanwijzers. Sommige bestuurders raken namelijk geïrriteerd door valse waar­schuwingen en geven daarom geen richting aan. 

Voor wie?

De Sidescan®Predict is ontworpen voor onder andere bakwagens, kiepers, mixers, toeringcars, bus­sen, vuilniswagens, brandweerwagens … De enige vereiste is dat ze een minimale lengte van 5,2 m hebben. Deze lengte is nodig omdat het systeem uit zes sensoren bestaat, die aan de zijkant van het voertuig worden gemonteerd. De sensoren hebben een detectiebereik van 2,5 m. Het scala aan functionaliteiten en voordelen van dit systeem is ongeëvenaard in de industrie. Het feit dat de Sidescan®Predict kan worden gemon­teerd op elk voertuig van meer dan 5,2 m lengte, biedt aanzienlijke mogelijkheden om de veiligheid van kwetsbare weggebruikers te garanderen. 

Zonesafe

Een geheel ander, maar zeker zo belangrijk product voor grote machines, rijdend materieel en heftrucks in bijvoorbeeld grote magazijnen, is de RFID detectie – Zonesafe. Dit systeem creëert een 360° detectiezone rondom het voertuig, waardoor het risico op letsel bij personeel of schade aan eigendommen door aanrijdingen, verminderd kan worden. Op het voertuig worden één of meerdere antennes aangebracht en personeelsleden die in de buurt werken en lopen, dragen een tag. Als iemand in de detectiezone van de heftruck of machine komt, dan krijgt zowel de bestuurder als degene die een tag draagt, een waarschuwing doordat de tag gaat trillen. Ook kunnen veiligheidspionnen worden uitgerust met speciale assettags, zodat een uitsluitingsgebied kan worden gemaakt. Als een voertuig of medewerker dan in de uitsluitingszone komt, wordt men gewaarschuwd door een trillende tag. De stevige tags zijn schok- en weersbestendig. De Zonesafe is een uitermate geschikt systeem voor grote magazijnen, bouwplaatsen en recyclageplaatsen. Eigenlijk voor alle plekken waar zowel voertuigen rijden als personeel loopt. Wij zien u graag op de TKD in Almere om u meer te vertellen over onze nieuwe systemen. U vindt ons op stand B1.  

Over Brigade Electronics

Brigade Electronics is dochteronderneming van het Engelse Brigade Electronics Group Plc uit Engeland. Van eenmans­zaak is Brigade uitgegroeid tot wereld­wijd leveran­­cier met dochter­ondernemingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, USA en Canada. Er werken inmiddels meer dan 250 werk­nemers bij Brigade en met meer dan 45 jaar ervaring mag zij zich terecht specialist in voertuigveiligheid noemen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details