NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Wees alert en houd de kosten in de gaten

Wees alert en houd de kosten in de gaten

De vakantieperiode zit er voor velen weer op. Uiteraard hoor ook ik onderweg van mensen dat zij het nog in het verschiet hebben. Zoals bij iedere organisatie moeten de vakanties verdeeld worden, zodat de producties door kunnen gaan. Daarbij zijn we in de vakantieperiode toch snel weer een week of 8 tot 10 onderweg voordat de ­organisatie weer op volle sterkte is. In deze periodes is ook vaak te zien dat de kosten oplopen, doordat de optimale inzet van machines niet gehaald wordt.

Zeker in de periode waarin we op het moment verkeren, met hoge energie-, brandstof- en personeelskosten, is het zeer belangrijk deze kosten nog eens extra in de gaten te houden.

Niet alleen zorgen deze kosten voor een verhoogde kostprijs, ook het niet optimaal draaien met een machine of opstelling zorgt voor hogere productiekosten.

Het rondlopen als een politieagent heeft echter geen enkele zin, want daarmee wordt uiteindelijk niemand gemotiveerd. Echter, het samen bekijken hoe het anders en misschien beter kan, is een insteek die vaak wél werkt en zelfs aanstekelijk kan werken voor anderen. Twee voorbeelden hiervan zijn het gebruiken van data en een iets andere werkwijze.

Veel machines hebben tegenwoordig af-fabriek systemen waar­mee allerlei data wordt verzameld. Het is infor­matie die door u zelf kan worden uitgelezen. Die data kan altijd op de machine worden bekeken en vaak middels systemen waar­mee op de computer kan worden ingelogd. Tevens zien we ook al de mogelijk­heid ontstaan om eenvoudig met een App in te loggen om alle data te bekijken. Een mooi voorbeeld hiervan is Steinert View, waarmee bijna alle gegevens van de machine live zijn in te zien en waarmee de machine op afstand kan worden aangestuurd.

Dankzij al deze informatie kan er gestuurd worden om efficiënter en bijvoorbeeld ook anders te draaien. Er is niet één betere wijze, het is vaak het samenspel van vele factoren die de kosten kunnen verlagen en de producties verhogen. En uiteindelijk is het de prijs per ton waar het om gaat.

Overleg daarvoor eens met uw leverancier en vraag hem hoe deze systemen werken, zodat ze ook echt gebruikt kunnen worden. Want vaak is onvoldoende bekend wat de mogelijk­heden zijn. En al moet er een abonnement betaald worden, dan nog zult u zien dat deze kosten zeker meevallen als de systemen eenmaal worden gebruikt.

Naast het gebruik van data is ook ‘anders’ werken een optie om zeker naar te kijken. Een voorbeeld: het inzetten van een Telestack mobiele transportband verlaagt de kosten van het omhoog in voorraad rijden enorm. Naast de brandstofkosten zijn er minder slijtagekosten en kan de laadschop of graafmachine ingezet worden voor andere werkzaamheden.

Kijk ook zeker bij verkleiningswerkzaamheden of de juiste stappen worden genomen. Vaak is een installatie gekocht voor een bepaalde inzet en zijn in de loop der tijd de producten en wensen veranderd, waardoor met een extra of andere verkleinings­stap de kosten zijn te verlagen en de productie te ver­hogen. Met Lindner kijken we graag naar de mogelijkheden hiervoor.

Graag sluit ik af met: blijf gezond en laten we de juiste stappen blijven nemen om VOORUIT te komen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details