NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Mobiele zeef-, breek- en windshiftinstallaties nodig? Waarom huren verstandiger is dan kopen.

Mobiele zeef-, breek- en windshiftinstallaties nodig? Waarom huren verstandiger is dan kopen.

Smet Rental in ­Verrebroek verhuurt alles wat het hartje van de professional in sloopwerken begeert. Valérie Smet, dochter van zaakvoerder Stefaan Smet, ziet ­overduidelijk steeds meer bedrijven kiezen voor het huren van materiaal, in plaats van tot aankoop over te gaan. We spreken met haar over deze trend binnen de wereld van slooptechnieken.

“Er zijn veel redenen aan te voeren waarom huur verstandiger is dan kopen”, legt Smet uit. “Waar vroeger de motivatie vooral een financiële reden was, daar wordt vandaag geen onderscheid meer gemaakt in grootte van het ­bedrijf en het daaraan gekoppelde kapitaal. Middelgrote en kleine ondern­emingen huren bij Smet Rental vanwege het feit dat zij wel eersteklas mate­rieel willen gebruiken, maar het geld niet kunnen uittrekken voor aankoop van dergelijke dure machines. Een andere trend is ‘huurkoop’: Grote bedrijven huren dan bij ons het nieuwste model, om deze te testen, alvorens tot aanschaf over te gaan. Daar zien we nu een omslag in ontstaan; ook de allergrootste aannemers stappen over van aankoop naar huur. De redenen om te huren gelden voor alle categorieën huurders. Door bij ons te huren weet men zich verzekerd van een perfect onderhouden machine, met service op de werf. Voor iedereen geldt dat stilstaan op de werf geld kost. Wat is er dan fijner dan dat er direct hulp verleend wordt wanneer er onverhoopt calamiteiten zijn?”

Smet Rental levert altijd een perfect onderhouden machine.

De laatste stand van zaken op technisch gebied

Een andere goede reden om met Smet Rental in zee te gaan, is het feit dat er in Verrebroek altijd met een scherp oog gekeken wordt naar de nieuwste technieken. “Wij investeren graag in nieuwe machines, om onze klanten te helpen het werkproces nog meer te optimaliseren”, legt Smet uit. “Daarin gaan we ver. Zo kun je onze mannen regelmatig in het buitenland aantreffen om een nieuwe machine te bekijken, uiteraard bezochten we alle relevante beurzen, fabrieken en fabrikanten voor de coronacrisis en zullen wij dit zeker en vast weer doen als het weer mag.” Met alle kennis der techniek die aanwezig is bij Smet Rental en de noden van de klant voor ogen, komt het regelmatig voor dat een nieuw aangeschafte machine eerst flink aangepakt wordt in de werkplaats. “Wij modificeren regelmatig nieuwe machines om deze aan te passen aan waar de klant nood aan heeft. Ook voeren wij aanpassingen door die voor iedere klant meer bedrijfszekerheid betekenen, denk dan aan bijvoorbeeld het installeren van een zelfsmerend systeem. Wat voorop staat is dat wanneer je huurt bij ons, je geen zorgen meer hebt.”

Smet Rental heeft een zeer breed aanbod aan mobiele oplossingen.

Uitgebreid verhuurprogramma

Smet Rental heeft een zeer breed aanbod aan mobiele oplossingen. Zeef-, breek- en windshiftinstallaties, overslagkranen en transportbanden. “Grijpen, transporteren, breken en zeven, voor alles hebben we een mobiele oplossing. Ook het elektrificatieproces is niet aan ons voorbijgegaan. Waar het kan ­bieden wij elektrische alternatieven op de traditionele dieselversies”, zegt Smet tot besluit. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details