NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Volledig geïntegreerde ­snelwisseladapter
De traditionele kopplaat met de boutverbinding is volledig overbodig geworden.

Volledig geïntegreerde ­snelwisseladapter

Rotar International B.V., fabrikant van premium hydraulische aanbouwdelen voor de sloop-, recyclage- en schrootverwerkende industrie introduceert haar nieuw ontwikkelde ROQ volledig geïntegreerde snelwisseladapter.

Het Rotar team streeft ernaar niet alleen de sterkste aanbouwdelen te produceren, maar ook naar de best mogelijke integratie met de draag­machine. Rotar biedt zijn aanbouwdelen nu standaard en af fabriek aan met een volledig geïntegreerde -hydraulische ROQ snelwisseladapter op basis van originele OilQuick componenten. Als officieel ‘OilQuick CLEAN SYSTEM Partner’ heeft Rotar grote nadruk gelegd op compatibili­teit met originele OilQuick snel­wissels en de bijbehorende geschiktheid als Clean System Partner. Het gebruik van originele OilQuick componenten zorgt er ook voor dat de gebruiker altijd de laatste ontwikkelingen van OilQuick ontvangt, en dus volledige compatibiliteit met de hoogst mogelijke bedrijfszekerheid. Vooral in verband met belangrijke veiligheidssystemen zoals de OilQuick vergrendelingscontrole en de OilQuick valbeveiliging.

Dealers en klanten kunnen de Rotar aanbouwdelen compleet en gebruiksklaar af fabriek bestellen.

Boutverbinding overbodig

De ROQ-adapter is door Rotar ingenieurs met de steun van OilQuick Duitsland volledig geïntegreerd in het ontwerp van het aanbouwdeel. Ook de hydraulische aansluitingen en slangen zijn in het ontwerp opgenomen. De draaikoppen van deze uitrustingen zijn volledig opnieuw ontworpen en geoptimaliseerd voor de integratie van de adapter. Dit betekent dat de adapter direct op de draaikrans wordt geplaatst en geen verdere montage behoeft. De traditionele kopplaat met de boutverbinding is hiermee volledig overbodig geworden. Deze zeer compacte combinatie van het aanbouwdeel en de adapter biedt aanzienlijke voordelen voor de gebruiker. Afhankelijk van de grootte van het aanbouwdeel kan de combinatie tot circa 200 mm korter en 200 kg lichter zijn. Dit maakt een aanzienlijk verschil door het gunstiger zwaartepunt. De voordelen zijn extra goed merkbaar bij “high-reach” graafmachines voor de sloop, omdat de combinatie lichter is en dichter op het ophangpunt is aangekoppeld.

Dealers en klanten kunnen de Rotar aanbouwdelen compleet en gebruiksklaar af fabriek bestellen. Extra werk en tijd om de adapterplaat te monteren en de slangverbinding te installeren, komt te vervallen. Dit bespaart tijd en servicekosten. Dankzij de volledig geïntegreerde hydraulische slangen is beschadiging ervan bij zware sloopwerkzaamheden vrijwel uitgesloten. Dit verhoogt de operationele veiligheid en verlaagt ook de kosten van beschadigde slangen en de tijd en stilstand die hiermee gemoeid gaan.

De nieuwe ROQ-adapters zijn uitgerust met een afsluitbare serviceopening.

Afsluitbare serviceopening

De nieuwe ROQ-adapters zijn tevens uitgerust met een afsluitbare service­opening. Hierdoor zijn alle hydraulische onderdelen in het bovenste draai­gedeelte van het aanbouwdeel eenvoudig toegankelijk, mocht dit nodig zijn voor onderhoud of inspectie. Het tijdrovende losschroeven van de adapter-plaat is niet meer nodig. Bovendien worden alle componenten zoals slangen en schroefverbindingen, als­mede de originele OilQuick delen gestandaardiseerd en eveneens gedocu­men­teerd in de onder­delen boeken. Zo kan snel een onder­deel een­voudig geïdentificeerd worden en zo nodig vervangen of besteld. Al deze maat­regelen dragen bij aan een verdere verlaging van de onderhouds-, en exploitatiekosten. De Rotar ROQ volledig geïntegreerde hydraulische adapters zijn momenteel verkrijgbaar als ROQ 60 / ROQ 70 / ROQ 70-55 / ROQ 80 / ROQ 90 voor de Rotar-series RCC tweecilinder betonschaar, RDC combischaar, RDP betonvergruizer en RG sloop-, en sorteergrijper, alsook voor RSS schrootschaar. Rotar biedt ook al volledig geïntegreerde originele adapters voor de merken Steelwrist & Lehnhoff. Andere maten en modellen zijn op verzoek verkrijgbaar.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details