NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Van mobiele zeefinstallaties tot mini crusher
Het gevolg van de lockdown was een ongekende toevoer van materiaal.

Van mobiele zeefinstallaties tot mini crusher

Machinebouwer SMO uit het Belgische Eeklo laat in Gorinchem weer een aantal mobiele zeefinstallaties van het eigen merk Flexiever zien. Daarbij toont het ook de Tigerbite 400 mini crusher waar het bedrijf sinds kort de exclusieve dealer voor Benelux voor is.

Sales manager Michael De Craene van SMO somt de machines op die de Belgische machinebouwer laat zien op de vakbeurs Recycling. “De FleXiever Garden is een budgetvriendelijke zeefmachine voor bedrijven en particulieren die maar sporadisch producten moeten afzeven. De zeefmachine kan ingezet worden in de meest uiteenlopende sectoren en is ook geschikt voor particulier gebruik.”

FleXiever Garden is een zogenaamd ‘kruiwagen’-model en beschikt over een praktisch elektrisch aangedreven 1-deks mini-zeef. Daardoor is de machine eenvoudig verplaatsbaar en kan ze overal ingezet worden. Ze kan beladen worden met een schop of via een transportband.

De Flexiever Mini Screener kent ook een aantal voordelen. Zo werkt de machine op 220 volt, wat hem praktisch overal inzetbaar maakt. Bovendien is de zeef geluidsarm en kan de hellingsgraad heel gemakkelijk worden ingesteld. Ook kan de vibratie van de trilmotor apart ingesteld worden. De maasopeningen van de zeefnetten zijn verkrijgbaar vanaf 0.5×0.5mm wat ervoor zorgt dat de machine voor heel veel industriële toepassingen ingezet kan worden. “Die netten zijn overigens binnen vijf minuten te verwisselen”, zegt De Craene. “En we hebben heel veel verschillende zeeffracties op voorraad liggen.” Zo is het ook mogelijk om de machines uit te rusten met twee dezelfde zeefnetten waarbij dan een zeefoppervlakte ontstaat van 360x90cm (=3,24m²). Of de gebruiker plaatst verschillende netten waardoor er in drie fracties afgezeefd kan worden.

Bij de MS Trailer Basic kan manueel worden uitgesorteerd aan het zeefdek en de machine kan uitgerust worden met een vernevelinstallatie inclusief waterpomp en reservoir van 50 liter.

De machine kan aangevuld worden met een minigraver, bobcat, schop en transportband en is geschikt voor het zeven van compost, zwarte grond, zand, houtchips, granulaten, biomassa, insecten, steenkool, aardappelen en zaden.

De MS Trailer staat in rijmodus in de lengterichting van de aanhangwagen. Wanneer er gezeefd wordt, draait de Mini Screener 90 graden. Hierdoor valt de grove en fijne fractie links en rechts van de aanhangwagen en wordt er zo altijd een vrije doorgang gecreëerd.

De Tigerbite 400 crusher, waarvan SMO sinds kort het dealerschap in handen heeft, is in staat om 6 ton per uur te verkleinen. De machine kan onder andere asfalt, bakstenen, en glas breken. De breker is slechts 730 mm breed, wat zorgt voor een gemakkelijke doorgang en manoeuvres in krappe ruimtes. De transportband kan simpel opgevouwen worden. Dat zorgt samen met het gewicht van de machine (968 kg) voor een efficiënt transport. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details