NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
VALORAUTO, de recyclage-oplossing in de automobielsector stelt zich open voor particuliere klanten in Frankrijk, België en Luxemburg.

VALORAUTO, de recyclage-oplossing in de automobielsector stelt zich open voor particuliere klanten in Frankrijk, België en Luxemburg.

  • De VALORAUTO-oplossing voor autorecyclage wordt al aangeboden aan professionals en is nu beschikbaar voor particuliere klanten in Frankrijk, België en Luxemburg.
  • VALORAUTO biedt een eenvoudige en veilige terugname- en recyclageservice voor autowrakken aan die opengesteld wordt voor iedereen, ongeacht het merk of model.
  • Door hergebruik van gedemonteerde onderdelen en recyclage van materialen te maximaliseren, maakt VALORAUTO deel uit van de Stellantis bedrijfsstrategie voor circulaire economie.

Sinds 3 januari 2024 breidt VALORAUTO zijn recyclageservice voor autowrakken uit naar particuliere eigenaren. Deze service biedt een gratis en verantwoorde oplossing voor het beheer van autowrakken onder de 3,5 ton, zowel voor personenauto’s als voor lichte bedrijfsvoertuigen, ongeacht het merk of motortype (verbrandingsmotoren en elektrisch), evenals voor voertuigen zonder rijbewijs.

VALORAUTO biedt een complete pakketoplossing met terugnamenetwerk voor het beheer van autowrakken. Deze omvat ondersteuning bij het inzamelen en demonteren van voertuigen, met als doel het SUSTAINera Reuse-aanbod van originele gebruikte auto-onderdelen uit te breiden en de recuperatie van materialen te vergroten.

VALORAUTO zet een belangrijke stap door deze service, die sinds november 2023 aan professionals wordt aangeboden, open te stellen voor particuliere eigenaren. Deze zal het mogelijk maken om de milieu-impact van autowrakken te verminderen en te voldoen aan deze uitgebreide producentenverantwoordelijkheid.

VALORAUTO is een effectief en betrouwbaar antwoord op de nieuwe Franse regelgeving*, die fabrikanten verplicht oplossingen te bieden voor het beheer van hun autowrakken. Stellantis is van plan om zijn eigen systeem op te zetten met VALORAUTO als serviceprovider. Door middel van een proactieve aanpak zal de VALORAUTO-service niet alleen aan particuliere klanten in Frankrijk, maar ook in België en Luxemburg worden aangeboden.

VALORAUTO, ontstaan uit de alliantie tussen Stellantis en Galloo.

SUSTAINera VALORAUTO SAS is een joint venture opgericht door Stellantis, leider in de automobielsector op het gebied van duurzame mobiliteit en Galloo, leider in recyclage van ferro- en non-ferrometalen, met als doel de inzameling en recyclage van autowrakken te beheren. Valorauto SAS is de commerciële dienst die wordt aangeboden door de Joint Venture. Deze handelt het complete proces van autowrakken eenvoudig en veilig af via een netwerk van gecertificeerde professionals, waarbij meer dan 95% van de materialen wordt gerecycleerd. Het is een efficiënte manier om bij te dragen aan de circulaire economie en tegelijk tegemoet te komen aan de noden van autobezitters in overeenstemming met de wetgeving.

De gebruikerservaring

Particuliere eigenaren van voertuigen kunnen zich eenvoudig registreren op de website www.valorauto.com en het formulier invullen. Vervolgens ontvangen zij een scherp aanbod voor de terugname van hun voertuig. Ze kiezen tussen het inleveren van hun voertuig bij een van de 300 bestaande VALORAUTO erkende verwerkingsinstallaties of laten het gratis laten ophalen bij de eigenaar.
Om de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen, is het de bedoeling om het netwerk eind 2024 te verdichten tot 800 locaties, met inbegrip van de Franse overzeese gebiedsdelen**.

VALORAUTO beheert vervolgens: de complete papieren administratie, inclusief levering van het certificaat van vernietiging van het voertuig aan de laatste eigenaar; veilige betaling aan de eigenaar met bescherming van vertrouwelijke gegevens en de verwerking van het autowrak volgens de strengste normen. Daarnaast wordt het voertuig correct gedepollueerd voordat het wordt verwerkt. Hierdoor worden hergebruik van onderdelen en recycling van materialen gemaximaliseerd.

VALORAUTO biedt een eenvoudige en veilige oplossing voor autowrakken, draagt bij aan de bestrijding van illegale netwerken en versterkt het vaste engagement van Stellantis en Galloo om het milieu te beschermen.

*Franse wet nr. 2020-105 van 10 februari 2020, inzake bestrijding van verspilling en de circulaire economie, en decreet nr. 2022-1495 van 24 november 2022, inzake het beheer van autowrakken en de uitgebreide verantwoordelijkheid van de fabrikant, met inbegrip van alle besluiten die ernaar verwijzen.

** Martinique, Guadeloupe, Île Saint-Martin, Île Saint-Pierre-et-Miquelon, Guyane française, Mayotte, Île de la Réunion.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details