NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Vakbeurs Recycling intensiveert samenwerking met BRBS Recycling en Renewi voor editie 2023

Vakbeurs Recycling intensiveert samenwerking met BRBS Recycling en Renewi voor editie 2023

Beursorganisator Easyfairs slaat wederom de handen ineen met branchevereniging BRBS Recycling en waste-to-product bedrijf Renewi voor de aankomende editie van Vakbeurs Recycling die plaatsvindt op 21, 22 en 23 november 2023 in Evenementenhal Gorinchem. BRBS Recycling organiseert net als voorgaande jaren het Recyclingsymposium tijdens de beurs, nu voor het eerst op dinsdagochtend 21 november. Dit jaar zijn de openingstijden van de beurs dan ook vernieuwd naar: dinsdag en woensdag 13.00 – 21.00 uur en donderdag van 10.00 – 17.00 om zo de sector ruimte te geven het symposium te bezoeken voorafgaand aan de beurs.

Afvalmanagement: samen bouwen aan een duurzame toekomst

Zowel BRBS Recycling als Renewi en Easyfairs streven naar een duurzame en circulaire samenleving, met een focus op afvalmanagement en innovatieve recyclingtechnieken om zo kwalitatieve grondstoffen uit afval te halen. “Renewi wil minder afval en vervuiling, beter en slimmer omgaan met schaarse grondstoffen en de uitstoot van CO2 verminderen. Om zo bij te dragen aan een schonere, circulaire wereld”, vertelt Willem Sterkenburg, directeur van EcoSmart – Renewi. “Met onze businessline EcoSmart staan we vooraan in deze (circulaire) keten. Wij zorgen ervoor dat afval wordt voorkomen, dat het beter gesorteerd kan worden en dat daarmee de kwaliteit van de grondstoffen wordt verhoogd. Vakbeurs Recycling biedt de mogelijkheid om enerzijds deze missie uit te dragen en anderzijds met stakeholders in contact te komen om dit sámen te realiseren.”

BRBS Recyclingsymposium en Grondstoffenplein

Dit jaar wordt het Recyclingsymposium voor de elfde keer georganiseerd tijdens Vakbeurs Recycling. Otto Friebel, directeur van BRBS Recycling: “In de voorgaande jaren hebben wij de locatie en voorzieningen zien verbeteren en zo ook het symposium. Het is een logisch gevolg dat wij voor een verdere samenwerking met Easyfairs en Vakbeurs Recycling hebben gekozen. Dit jaar is het thema van het 11e Recyclingsymposium “Oud is het Nieuwe Nieuw!”. Hiermee willen we benadrukken dat het niet meer vanzelfsprekend is om altijd maar gebruik te maken van nieuwe grondstoffen en dat preventie, hergebruik en recycling essentieel zijn voor het bereiken van een volledig Circulaire Economie in 2050.” Op het Grondstoffenplein, dat centraal is gesitueerd op de beursvloer, kunnen leden en donateurs van VERAS, Water Alliance en BRBS Recycling laten zien wat de mogelijkheden zijn van hergebruik en hernieuwde grondstoffen.

Zero Waste Event

“Tijdens de 13e editie van Vakbeurs Recycling presenteren we niet alleen de nieuwste trends en ontwikkelingen op de beursvloer en in het programma, maar laten we ook zien hoe de vakbeurs als Zero Waste Event bijdraagt aan een duurzamere toekomst”, aldus Robin Vissers, Marketing Event Manager van Easyfairs. “We zijn blij dat we deze ambities kunnen realiseren samen met Renewi als partner. Een Zero Waste Event houdt in dat we ernaar streven dat al het afval tijdens de beurs goed wordt gescheiden door bezoekers en exposanten. We maken dit gemakkelijk door een goede afvalscheidingsmogelijkheid te bieden met hierop een duidelijke omschrijving. Aanwezigen hoeven alleen maar even stil te staan bij de vraag in welke bak hun afval hoort.”

Over Vakbeurs Recycling

Vakbeurs Recycling is een toonaangevend vakevenement waar ruim 4.500 afvalprofessionals de innovaties, diensten en producten op het gebied van recyclingtechniek en afvalmanagement zien, voelen en ervaren bij 140 exposanten. De beurs staat bekend om haar laagdrempeligheid, het gastvrije ontvangst met gratis toegang en catering. Op 21, 22 en 23 november 2023 vindt Vakbeurs Recycling plaats in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.recyclingvakbeurs.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details