NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Tot vijf verschillende afvalsoorten in één keer inzamelen
Dankzij het aslastweegsysteem van RDS Weighing & Safety weet de chauffeur perfect wanneer de afvalwagen vol zit.

Tot vijf verschillende afvalsoorten in één keer inzamelen

Aslastweegsysteem voorkomt overbelasting

Limburg.net is met Optimo een project gestart om met één afvalwagen verschillende soorten afval op te halen. Het doel is uiteraard om zo minder afvalwagens te moeten laten rijden, wat voor een flinke winst zorgt voor het milieu en de veiligheid. RDS rustte de nieuwe vrachtwagens uit met een aslastweegsysteem om het maximale uit elke rit te halen.

Vorig jaar startte intercommunale Limburg.net met een innovatieve en efficiënte afvalinzameling dankzij Optimo. Ook Renewi – verantwoordelijk voor de huis-aan-huis-inzameling in Limburg – werkt volgens dit systeem. Met Optimo kunnen aan de hand van verschillende gekleurde zakken tot vijf verschillende afvalsoorten gelijktijdig opgehaald worden door één en dezelfde vuilniswagen. Hierdoor zal er meer gesorteerd en dus ook meer gerecycleerd worden wat van groot belang is voor het maken van waardevolle producten uit afval in plaats van het te verbranden of te storten.

RDS Weighing & Safety rustte de nieuwe vrachtwagens van Renewi in het Optimo project uit met een aslastweegsysteem.

Nooit overbeladen terugkeren

RDS Weighing & Safety rustte de nieuwe vrachtwagens van Renewi hiervoor uit met een aslast weegsysteem. Zo keert een vuilniswagen nooit overbeladen terug maar kan toch steeds het maximale uit elke rit worden gehaald. Minder verkeer dus in de straten, wat zorgt voor meer verkeersveiligheid en voor minder uitstoot van fijnstof en CO2. Ook voor Renewi is dat belangrijk: naast het geven van een nieuw leven aan steeds meer gebruikte materialen, hecht het waste-to-productbedrijf veel belang aan het verduurzamen van zijn activiteiten. RDS is trots om op deze manier ons steentje te kunnen bijdragen aan Vlaanderens ambitie om circulaire koploper te worden van Europa.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details