NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Succesvolle Vakbeurs Recycling laat zien dat belang groot is voor afvalsector

Succesvolle Vakbeurs Recycling laat zien dat belang groot is voor afvalsector

Op 15, 16 en 17 november opende Evenementenhal Gorinchem haar deuren voor afvalprofessionals in de breedste zin. Na een moeizame Covid-19 editie in 2021, stond Vakbeurs Recycling 2022 er afgelopen week sterk voor. Zo’n 4.000 professionals bezochten de beurs op het gebied van recyclingtechniek en afvalmanagement en maar liefst 60% van de beschikbare oppervlakte voor Vakbeurs Recycling is alweer geboekt voor 2023. Met dit vertrouwen vanuit exposanten en bezoekers wordt de beurs verder ontwikkeld in kwaliteit en grootte.

“Er heerste een gevoel van saamhorigheid en exposanten en bezoekers waren enthousiast deze dagen. Het benadrukt maar weer het belang van Vakbeurs Recycling om de circulaire economie gezamenlijk te trotseren”, zegt Ravi Changoer, Accountmanager van Vakbeurs Recycling. “Grondstof uit afval wordt de komende jaren steeds belangrijker en bedrijven kunnen er niet meer omheen om afval steeds kwalitatiever te scheiden. Wij zien dit zelf ook, daarom bouwen we samen met Renewi aan een Zero Waste Event, waarbij op de gehele beursvloer bronscheidingsmiddelen worden ingezet.”

Dat kennis met betrekking tot een circulaire economie en afvalmanagement steeds belangrijker worden, blijkt wel uit de twintig goed bezochte kennissessies, het succesvolle Recyclingsymposium en de toeloop op het Match & Meet Point van Afvalgids en het nieuwe Grondstoffenplein van BRBS Recycling, ENVAQUA en VERAS. Tijdens Vakbeurs Recycling stonden de kennistheaters in het teken van Afvalmanagement, Veiligheid, Sloop & Recycling en Kunststof Recycling centraal. Gezamenlijk met kennispartners uit de sector werden interessante topics behandeld die enthousiast ontvangen werden door bezoekers. Door de combinatie van productenmarktplaats, innovaties en kennisaanbod wordt Vakbeurs Recycling een geijkt moment in de agenda voor de afvalsector.

Ook recyclingtechniek was goed vertegenwoordigd op de beursvloer. Bezoekers konden hun hart op halen bij alle machines en toebehoren die werden gedemonstreerd op zowel stands als het demoplein. De beursvloer was ingedeeld in de segmenten Inzameling & Afvalmanagement, Sorteren & Verwerken en Sloop & Recycling. Deze editie van Vakbeurs Recycling zorgt voor een mooie springplank naar een grootster event waarbij de ambitie ligt op een groei in exposanten, bezoekers en het kennisaanbod in 2023.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details