NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Stellantis en Galloo vormen een joint venture voor de recyclage van autowrakken

Stellantis en Galloo vormen een joint venture voor de recyclage van autowrakken

  • De joint venture gaat diensten aanbieden voor het beheer en de recyclage van autowrakken voor Stellantis en andere autofabrikanten
  • De samenwerking zal naar verwachting eind 2023 van start gaan, met een aanvankelijke focus op Frankrijk, België en Luxemburg, in een latere fase ook over heel Europa
  • Recyclage is een kernactiviteit binnen het circulaire bedrijfsmodel dat deel uitmaakt van het strategische plan Stellantis Dare Forward 2030

Stellantis N.V. en Galloo, één van de grootste metaalverwerkende bedrijven in Europa, hebben vandaag aangekondigd dat ze een intentieverklaring hebben getekend om exclusieve onderhandelingen aan te gaan voor de vorming van een joint venture die zich richt op de recyclage van autowrakken. Deze samenwerking maakt deel uit van het voortdurende streven van de autofabrikant om zijn activiteiten op het gebied van de circulaire economie uit te bouwen. De joint venture Stellantis-Galloo zal samenwerken met geselecteerde erkende verwerkingsinstallaties om autowrakken in te zamelen bij de laatste eigenaar, zodat de onderdelen kunnen worden hergebruikt, verwerkt en gerecycled. De activiteit zal naar verwachting eind 2023 van start gaan, met een initiële focus op Frankrijk, België en Luxemburg, en vervolgens worden uitgebreid over heel Europa. De joint venture zal haar diensten ook aan andere autofabrikanten aanbieden.

“De drempel verlagen voor klanten om afgedankte voertuigen te recycleren is een cruciaal element om de milieu-impact van onze voertuigen te verminderen”, zegt Alison Jones, Stellantis Senior Vice President for Global Circular Economy. “Door onderdelen en materialen terug te brengen in de waardeketen blijven schaarse hulpbronnen behouden en wordt ons streven naar zéro emissies tegen 2038 ondersteund. We kijken ernaar uit om het programma dit jaar te implementeren en snel uit te breiden.”

“We zijn verheugd om een nieuwe stap aan te kondigen in onze lange relatie, eerst met Peugeot en Citroën en nu met Stellantis. We blijven toonaangevend op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen dankzij de hoogtechnologische recyclage van autowrakken “, zegt Rik Debaere, CEO van Galloo. “Samen met Stellantis stimuleren we innovatie en zorgen we voor een duurzamere toekomst voor iedereen.”

Recyclage vormt een integraal onderdeel van de 4R-strategie van de Stellantis Circular Economy Business Unit’s 4R strategy – Reman, Repair, Reuse, Recycle. Het recyclageprogramma voor afgedankte voertuigen zal bijdragen aan het vertienvoudigen van de inkomsten uit recyclage en het verviervoudigen van de inkomsten uit onderdelen tegen 2030, vergeleken met 2021, en heeft als doel om meer dan € 2 miljard aan inkomsten te genereren in 2030, zoals uiteengezet in het strategische plan Stellantis Dare Forward 2030. Het recyclageprogramma voor autowrakken ondersteunt ook de doelstelling van Stellantis om tegen 2030 40% groene materialen te gebruiken in nieuwe voertuigen.

De transactie is onderhevig aan een overeenkomst over definitieve documentatie en gebruikelijke afsluitvoorwaarden, waaronder goedkeuring van regelgevende instanties.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details