NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
ROS neemt nieuwe elektrisch aangedreven Fuchs MHL875F in gebruik

ROS neemt nieuwe elektrisch aangedreven Fuchs MHL875F in gebruik

Aan de Wilhelminahaven in Schiedam heeft ROS B.V. een nieuwe elektrisch aangedreven Fuchs MHL875F overslagkraan in gebruik genomen aan hun loswal.

Met de investering in een compleet elektrisch aangedreven overslagkraan van Fuchs toont ROS aan te investeren in duurzame oplossingen. Uiteraard waren er vraagstukken die tijdens de aankoop van de nieuwe op- en overslagkraan. Eén van de vraagstukken was hoe op een juiste manier de stroomtoevoer kan worden gerealiseerd.

Na goed overleg tussen ROS, Van der Spek Vianen en Fuchs is gekozen om de machine uit te rusten met een kabeltrommelsysteem waarmee de kabel kan worden op- en afgerold tijdens het rijden van de kraan. Het systeem is voorzien van 80 meter kabellengte zodat de loswal bij ROS over een grote lengte gebruikt kan worden. De kabel is aangesloten op een vast stroompunt op de loswal.

Het kabelsysteem is uitgevoerd met een dubbele kabeltrommel die beide voorzien zijn van een dunnere kabel. Hierdoor is het mogelijk om de kabellengte van 80 meter te kunnen oprollen zonder problemen.

De nieuwe Fuchs MHL875 die ruim 70 ton weegt is voorzien van een 18 meter giekconfiguratie waarbij met grijper zelfs tot een bereik van 19.5 meter kan worden behaald. Met deze opbouw kan de machine snel- en efficiënt schepen lossen en op- en overslagwerkzaamheden uitvoeren.

Voor de aandrijving van de nieuwe Fuchs MHL875 is een 220kW elektromotor op de machine geplaatst die hydraulische pompen aandrijven. In totaal is er 700 liter/min hydraulische capaciteit beschikbaar waarbij altijd 140 liter/min voor de zwenk klaar staat. Bewegingen van de giek, lepel en grijper hebben dus geen invloed op de zwenkbewegingen waardoor grote capaciteiten haalbaar zijn.

Van haven tot recyclinglocatie is Fuchs bekend om zijn degelijke- ,duurzame-, comfortabele- en veilige karakter dat in het gehele ontwerp naar buiten komt zodat er ieder draaiuur gebruik van kan worden gemaakt. 

De basis van het degelijke ontwerp is te vinden in de uiterste stabiele onderwagen die bij de wielmobiele uitvoering is voorzien van vier stempelpoten op iedere hoek van de onderwagen.

De draaikrans die is voorzien van een dubbele rij lagers is centraal midden op de onderwagen geplaatst zodat de machine stabiel blijft staan tijdens de uit te voeren werkzaamheden.

Een pendelende achteras is standaard en zorgt tijdens het rijden voor juist contact met de ondergrond zelfs als deze niet vlak is.

Op de onderwagen is de bovenwagen geplaatst welke compleet is ontworpen met de op- en overslagwerkzaamheden in gedachten. Hierbij valt de ophanging van de giek direct op, deze is voor op de bovenwagen geplaatst en zeer zwaar- en degelijk uitgevoerd waarbij de staalbouw doorloopt op de gehele bovenwagen.

Zowel de ophangingen van de giek als de hefcilinders zijn zo uitgevoerd dat ze tweezijdig worden ondersteund. Vier pennen zorgen dat het krachtenspel optimaal worden opgevangen en verdeeld in de rest van de bovenbouw. Door deze plaatsing van de giek heeft de machinist ook optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden.

De FOX-cabine die op de Fuchs MHL875 is geplaats is voorzien van alle comfort voor de machinist.

Dankzij de ruime schuifdeur geeft toegang tot de luxe cabine waarin alle functies van de machine optimaal bedient kunnen worden. Natuurlijk is de stoel- en console in te stellen op de wensen van de machinist zodat een ideale zitpositie ontstaat. Standaard heeft de cabine een zichthoogte van 6,0 meter en kan bij ROS ook nog 2,2 meter naar voren worden geplaatst.

Door het zeer ruime onderhouds- en werkplatform op de bovenwagen kan de machinist zeer veilig en eenvoudig zijn werkzaamheden uitvoeren. Er kunnen geen onveilige situaties ontstaan door op de bovenwagen te hoeven klimmen voor controle- en onderhoudswerkzaamheden. Aan de rechterzijde is een uitklapbare toegangstrap die toegang geeft naar het bordes.

ROS B.V.

Op het 15.000M² grote terrein aan de Wilhelminahaven in Schiedam heeft ROS een eigen loswal waarop de nieuwe Fuchs MHL875F werkzaam is. Op de locatie worden vele productstomen als o.a. zand en grind overgeslagen. Naast bulkstromen die per as worden getransporteerd kunnen producten ook in big-bags worden geleverd.

Transport kan worden uitgevoerd door het eigen moderne wagenpark van ROS en als gewenst kan er natuurlijk ook worden afgehaald op de locatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details