NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Riwald Recycling neemt nieuwe Steinert XSS EVO 5.0 röntgenscheider in gebruik

Riwald Recycling neemt nieuwe Steinert XSS EVO 5.0 röntgenscheider in gebruik

Van der Spek Vianen heeft onlangs een nieuwe Steinert XSS EVO 5.0 röntgenscheider geleverd bij Riwald Recycling in Almelo. De nieuwe Steinert röntgenscheider komt bij Riwald Recycling o.a. te werken met eveneens door Van der Spek Vianen geleverde Steinert scheidingstechnieken.

Naast de nieuwe Steinert XSS EVO 5.0 heeft Riwald Recycling al sinds enkele jaren al een Steinert KSS, Steinert Unisort en Steinert NES non-ferroscheider in bedrijf voor het optimaal scheiden van de te verwerken productstromen. Deze machines kunnen producten scheiden door herkenning middels inductie-, laser-, kleur- en infraroodsensoren of een combinatie hiervan.

De nieuwe in gebruik genomen Steinert XSS T EVO 5.0 is uitgevoerd met de nieuwste technieken waarbij gescheiden wordt op dichtheid van de te sorteren producten. In de Steinert XSS T EVO 5.0 wordt hierbij gebruik gemaakt van een dubbel signaal waarbij een laag- en een hoog röntgensignaal wordt geproduceerd door de röntgenbron. Deze verschillende signalen in kracht worden ook weer separaat opgevangen door de detectoren in de machine zodat er een optimaal beeld gevormd kan worden van de te scheiden producten.

Dankzij deze techniek van het dubbele signaal kan de Steinert XSS EVO 5.0 ook onderscheid maken tussen materialen van verschillende diktes. Normaal neemt een dikker stuk metaal meer straling op dan een dunner deel echter door met twee verschillende krachten röntgenstraling te werken kan de besturing van de Steinert dit verschil in diktes uitfilteren en toch de juiste keuze maken voor de gewenste scheiding.

Multilayer Data Evaluation (MDE) zorgt ervoor dat ook moeilijke sorteertaken waarbij samengestelde producten herkend dienen te worden ook door de Steinert XSS EVO 5.0 herkent kunnen worden en gescheiden uit de productstroom. Hierbij te denken aan ingesloten delen als zware metalen in aluminiumdelen.

Dankzij automatische controle en kalibratie van de röntgen bron is altijd de beste mogelijke sorteerkwaliteit beschikbaar geduurde de gehele levensduur van de Steinert XSS EVO 5.0

De gekozen fractie om uit te sorteren wordt middels de blaasbalk uit de productstroom geschoten. De ventielen in de blaasbalk worden zowel open als dicht aangestuurd zodat er duurzaam wordt omgegaan met de lucht die hiervoor gebruikt wordt. Tevens is de kans op het “meeschieten” van niet gewenste delen tot een minimum beperkt.

Op de besturing van de Steinert XSS EVO 5.0 kan eenvoudig gekozen worden welke sorteertaak gewenst is en zijn alle functies van de machine te bedienen.

De opbouw van de nieuw Steinert XSS EVO 5.0 is in goede samenwerking tussen de technische diensten van Riwald Recycling en Van der Spek Vianen uitgevoerd.

Met de nieuwe Steinert XSS EVO 5.0 toont Riwald Recycling wederom aan te investeren in de nieuwste technologieën waarmee te recyclen producten nog beter en verder verwerkt kunnen worden zodat deze direct ingezet kunnen worden bij de productie van nieuwe metalen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details