NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Op maat gemaakt vanuit dezelfde basis

Op maat gemaakt vanuit dezelfde basis

Ultracompacte zeefmachines voor verschillende industrieën

Machinebouwer SMO uit het Belgische Eeklo laat op Vakbeurs Recycling in Gorinchem een tweetal mobiele zeefinstallaties van het eigen merk Flexiever zien. Daarnaast toont het een fors aantal maatwerkoplossingen voor verschillende industrieën. En een nieuwe trommelzeef van het Tsjechische merk CZ Screen.

Op de stand van SMO/Flexiver staan twee mobiele zeefinstallaties: de MS Trailer en het kleinste model, de Flexiever Garden. “De MS Trailer is in feite de Flexiever Mini Screener, gemonteerd op het chassis van een twee-assige aanhangwagen”, legt sales manager Michael De Craene van SMO uit. “Vanwege het lage gewicht (680 kg) kan die aanhanger achter iedere auto worden gehangen. Handig dus voor voor kleine zeefwerken of zeefwerken in beperkte ruimtes.” 

In de ‘rijmodus’ staat de machine in de lengte­richting van de aanhangwagen. Wanneer er gezeefd moet worden, draait de Mini Screener 90°. Hierdoor valt de grove en fijne fractie (afvoer via transportband, lengte 2 m) links en rechts van de aanhangwagen en wordt er zo altijd een vrije doorgang gecreëerd. De Flexiever Mini Screener werkt op 220 volt, wat hem praktisch overal inzetbaar maakt. Bovendien is de zeef geluidsarm en kan de hellingsgraad heel gemakkelijk worden ingesteld. Ook kan de vibratie van de trilmotor apart ingesteld worden. De maasopeningen van de zeefnetten zijn verkrijgbaar vanaf 0.5 × 0.5 mm wat er voor zorgt dat de machine voor heel veel industriële toepassingen ingezet kan worden. “Die netten zijn overigens binnen vijf minuten te wisselen”, zegt De Craene. “En we hebben heel veel verschillende zeeffracties op voorraad.” 

De MDS BIG van CZ Screen.

Kruiwagen

De Flexiever Garden omschrijft De Craene als “ons kruiwagenmodel”. Het is een budgetvriendelijke zeefmachine voor bedrijven en particulieren die maar sporadisch producten moeten afzeven. De zeefmachine kan ingezet worden in de meest uiteenlopende sectoren en is ook geschikt voor particulier gebruik. De Garden beschikt over een praktisch elektrisch aangedreven 1-deks mini-zeef. Daardoor is de machine eenvoudig verplaatsbaar en kan ze overal ingezet worden. 

De Craene: “Wat voor beide mobiele zeef­installaties geldt – maar in feite voor het gehele Flexiever-gamma – is de enorme verscheidenheid van toepassingen. Zo bedient moederbedrijf SMO allang niet meer alleen de markt voor grondverzet of recycling, maar ook de industrie, tuinaannemers, verhuur­bedrijven, bodemonderzoek, scholen, groen­diensten en zelfs particulieren. Steeds vaker fungeert ons standaard gamma als basis voor uitgebreide oplossingen op maat. Ze zijn heel gemakkelijk in te passen of toe te voegen aan al bestaande productielijnen in de recycling of industrie.” 

Nieuw in het assortiment van Flexiever zijn de zeefinstallaties van het Tsjechische CZ Screen. “Een aantal modellen verkochten we al langer als whitelabel onder ons eigen merk. Ze passen goed tussen onze mini’s en de grotere modellen. Logistiek is het echter beter te organiseren om het complete gamma van CZ in hun eigen huiskleuren te verkopen”, zegt De Craene. Op de beurs laten we de nieuwe MDS BIG zien: een compacte trommelzeef met aanvoerbunker.”  

Standnummer C125

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details