NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Nieuwe serie elektrische Linde trekkers voor efficiënt intern transport

Nieuwe serie elektrische Linde trekkers voor efficiënt intern transport

Comfortabeler, veiliger en efficiënter ladingen verplaatsen, zelfs in krappe ruimtes, met de drie nieuwe modellen elektrische Linde trekkers: P40 C, P40 CB en P60 C. De trekkers kenmerken zich door een smal chassis, uitstekende wendbaarheid en een breed scala aan veiligheidssystemen.

Trekkers zijn onmisbaar geworden in veel transportprocessen. Deze allrounders worden veelal gebruikt voor een logistieke trein, bijvoorbeeld voor lijntoevoer in productieomgevingen, om goederen te leveren aan winkels in luchthaventerminals, maaltijden te serveren in ziekenhuizen – of als “schappen op wielen” in magazijnen en distributiecentra.

Linde Material Handling presenteert drie nieuwe trekkers, die elk leverbaar zijn met lithium-ion- of loodzuurbatterijen:

  • De Linde P40 C met een trekvermogen van vier ton, een nominale trekkracht van 800 Newton en een maximale rijsnelheid van 8/13 kilometer per uur (met / zonder lading).
  • De Linde P40 C B met een trekvermogen van vier ton, een nominale trekkracht van 800 Newton en een maximale rijsnelheid van 8/10 kilometer per uur (met / zonder lading).
  • De Linde P60 C met een trekvermogen van zes ton, een nominale trekkracht van 1200 Newton en een maximale rijsnelheid van 8/13 kilometer per uur (met / zonder lading).

 

Alle modellen hebben een breedte van slechts 800 millimeter en kunnen zelfs in smalle gangpaden makkelijk manoeuvreren. Vanaf het bestuurdersplatform heeft de bestuurder een onbelemmerd zicht op de werkomgeving, de aanhanger, de koppeling en de lading. Dit zorgt  voor maximaal zicht en veiligheid.

Het ontwerp van de truck zorgt ervoor dat het lichaam van de bestuurder altijd binnen de contouren van het beschermende chassis blijft. Bij een onverhoopte aanrijding worden de krachten effectief geabsorbeerd door de robuuste bumpers.

Prestaties en uitrusting voldoen aan de hoogste eisen

De trekkers zijn standaard uitgerust met veel veiligheidssystemen. Een voorbeeld is de Linde Curve Control die de snelheid in bochten verlaagt, afhankelijk van de stand van het stuur. De optionele Linde BlueSpot projecteert een blauw lichtpunt op de grond voor de trekker en waarschuwt zo voetgangers en andere bestuurders dat er een truck nadert. Niet-verblindende LED-koplampen zorgen voor een uitstekend zicht voor de bestuurder, zelfs in slecht verlichte gangen.

De voertuigen worden tot stilstand gebracht door drie onafhankelijk werkende remsystemen. De elektromagnetische rem (Linde Brake Control) is gekoppeld aan de noodstop en fungeert tevens als de zogenaamde dodemansfunctie wanneer de rijschakelaar wordt losgelaten. De trekker stopt ook automatisch wanneer de bestuurder het platform verlaat. Het hydraulisch ondersteunde remsysteem remt op zijn beurt evenredig met het lastgewicht: hoe zwaarder de last, hoe meer remkracht.

Een ander voordeel van Linde-trekkers is het volledig geveerd bestuurdersplatform dat beschermt tegen schokken en trillingen. Hierdoor worden de trillingen tot 30 procent vermindert in vergelijking met eerdere modellen. Voor de best mogelijke schokabsorptie kan deze ook worden aangepast aan het gewicht van de bestuurder. De brede, lage instap, het in hoogte verstelbare stuur en een verstelbare rugleuning met opklapbare zitting bieden de bestuurder veel comfort. Dubbele zwenkwielen zorgen voor optimale stabiliteit en tractie in alle rijsituaties. Er zijn vier soorten wielen met verschillende materiaal- en gripeigenschappen beschikbaar en het is afhankelijk van de omgeving en de ondergrond welke het meest geschikt is. Als de trekker deel uitmaakt van een logistieke trein (“Linde Load Train”), is er een optionele afstandsbediening beschikbaar.

Het optionele, modulaire fleet-managementsysteem Linde Connect wordt gebruikt voor toegangscontrole, truck- en chauffeursbeheer, onderhoudsplanning, schoksensoren en gebruiksanalyse en zone afhankelijke snelheidsaanpassing.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details