NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Molenaar wisselt automatisch en snel

Molenaar wisselt automatisch en snel

 “De Hitachi ZW220-6 wiellader in combinatie met de OilQuick automatische snelwissel is een perfecte combi, door OilQuick besparen wij veel tijd en ongemak. Ik ben erg tevreden over het systeem en raadt OilQuick en Demarec zeker aan.…”

GWW en zandhandel

René Molenaar runt samen met zijn 2 broers en vader André Molenaar het bedrijf A. Molenaar B.V. uit Bergambacht. René: “Wij houden ons vooral bezig met riolering/straatwerkzaamheden voor gemeentes of projectontwikkelaars en ook doen wij veel grondwerk voor de woningbouw. Dit doen we met 30 man vast personeel en vaak hebben we rond de 15 a 20 man ingehuurd”. Naast de werkzaamheden in de GWW heeft men ook sinds 2014 een zandhandel. De taak van René Molenaar  is om deze zandhandel goed draaiend te houden, zoals de planning van vrachtwagens/schepen lossen, vrachtwagens laden en de aan- en afvoer van grondstoffen voor de eigen projecten regelen.

Hitachi ZW 220 wiellader met OilQuick

Firma Molenaar is al jaren trouwe klant bij Hitachi en voor de zandhandel schafte men een, standaard al zeer compleet uitgevoerde, ZW220-6 aan bij Hitachi vertegenwordiger Kees van Vliet. René Molenaar: “De 18 tons wiellader is precies een mooie maat voor bij ons op de zandhandel. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het laden van vrachtwagens en het mengen van beton”. Kees van Vliet vertelt verder: “Bij Molenaar was er gezien de aard van het werk de wens om het OilQuick OQL systeem op de loader te bouwen. Dus dat hebben we uitbesteed aan de vakmensen van Demarec”. René Molenaar: “ Wij hebben een hoogkiepbak voor aan de wiellader om bijvoorbeeld hoge kiepers te laden én een mengbak om beton te mengen. Per dag moeten we een behoorlijk aantal keren wisselen tussen deze twee bakken. Door het automatisch snelwisselen met de OQL besparen wij veel tijd en ongemak. Zowel door Hitachi als Demarec is er uitstekend meegedacht over onze wensen en alles werkt naar behoren”.

Oilquick OQL voor wielladers

Het OilQuick systeem is leverbaar in 5 modellen voor wielladers van 5 tot 33 ton. Zowel mechanische als hydraulische uitrustingsstukken kunnen in een handomdraai vanuit de cabine worden aan- en afgekoppeld. Ook het automatisch koppelen van elektriciteit behoort tot de mogelijkheden.

Belangrijke kenmerken:

• Vuilbescherming: Robuust uitgevoerde vuilbescherming voorzien van een betrouwbaar openingsmechanisme beschermen de snelkoppelingen bij gebruik van mechanische uitrustingsstukken zonder OilQuick-functie;
• Geharde assen: Verbetert de levensduur van de koppeling en minimaliseert speling op het snelwisselsysteem;
• Schroefkoppelingen: Hydraulische koppelingen met geïntegreerde geleidingen maken ervanging en service sneller;
• Spieën: uit één stuk geconstrueerd zorgen voor een stabielere en betrouwbaardere constructie;
• Schroefkoppelingen: Hydraulische koppelingen met geïntegreerde geleidingen maken vervanging en service sneller;
• Vervangbare stalen bussen: Om de nauwe toleranties bij slijtage tussen de borgpennen van de vergrendelingsarmen en de snelkoppeling te behouden, zijn er vervangbare stalen bussen aangebracht;
• Afgedicht frame: Om te voorkomen dat vuil de koppeling binnendringt, is er een beschermende constructie rondom de hydrauliek. De kunststof beschermingskappen maken hier een onderdeel van uit;

Molenaar BV

Molenaar is in 1941 gestart als loonbedrijf voor de landbouw. En tegenwoordig kan men de bedrijfsactiviteiten onderverdelen in twee onderdelen: enerzijds het aannemingsbedrijf en ongeveer 300 meter daar vandaan de zandhandel. Men is hoofdzakelijk actief in de provincie Zuid-Holland en dan voornamelijk in de Krimpenerwaard. A. Molenaar is een hecht familibedrijf dat kwaliteit en punctualiteit hoog in het vaandel heeft staan. René Molenaar vormt samen met zijn 2 broers en vader André Molenaar de directie van het bedrijf. René Molenaar: “Net als mijn broers ging ik al van jongs af aan mee naar het werk. Wij konden eerder kranen dan lopen zeggen wij altijd”.

Demarec

Demarec, sinds 2006 onderdeel van de internationale Kinshofer Groep, is wereldwijd één van de meest toonaangevende fabrikanten van materieel voor de sloop- en recyclingindustrie. Al 20 jaar bewijst Demarec groot te zijn in innovatie tot in de kleinste details. Dat komt tot uiting in het totale productaanbod. Van sloop- en sorteergrijpers, 2-cilinderscharen, betonvergruizers, Multi Quick Processors, schrootscharen, Demarec Multi-shears en poliepgrijpers tot aan het OilQuick volledig hydraulisch snelwisselsysteem of de in eigen beheer ontwikkelde gepatenteerde systemen DemaPower, DemaLink en Demarec Safety.

Hitachi

Hitachi Construction Machinery (Europe) NV is leverancier van grondverzetmaterieel en al bijna 50 jaar actief in Europa. Het hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam. Daarnaast is Nederlandse importeur Hitachi Construction Machinery Nederland gevestigd in Oosterhout met een servicevestiging in Hoogeveen. Vanuit Oosterhout wordt de verkoop (van zowel machines als onderdelen) aangestuurd en hier worden nieuwe machines naar wens van de klant opgebouwd. Natuurlijk wordt er ook aan onderhoud en reparatie van machines gedaan. Klanten in het noord-oosten kunnen in Hoogeveen terecht voor onderdelen, service en reparatie.

Meer informatie?

www.amolenaar.nl

www.hitachicm.nl

www.demarec.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details