NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Moeiteloos aan de meest recente wet- en regelgeving voldoen

Moeiteloos aan de meest recente wet- en regelgeving voldoen

Alle fracties uit compost in één werkgang

IFE Bulk – onderdeel van de TBK Group – toont tijdens de Vakbeurs Recycling een bijzondere machine. De Aeroselector is ontworpen door IFE Aufbereitungstechnik GmbH, een toonaangevende en wereldwijd opererende fabrikant van trilgoten, zeefmachines, magneetscheiders en recyclingmachines. Het is een innovatieve compostverwerkingsoplossing waarmee moeiteloos aan de meest recente wet- en regelgeving kan worden voldaan.

“De regels rondom compost zijn in de afgelopen tijd weer aangescherpt”, legt managing director Wijnand van de Vendel van TBK Group uit. “Vroeger mocht daar nog wel iets vervuiling in zitten, maar nu zijn de BRL-normen gehalveerd. Met de Aeroselector spelen we daar op in. Die machine is flink verbeterd en zorgt voor een schoon eindproduct, waarna de fijnreining van de 0-10 fractie eenvoudig kan plaatsvinden middels de IFE harde delen-scheider.”

De Aeroselector combineert scheiden met lucht, ballistisch scheiden en zeven in één machine. De machine maakt niet alleen indruk door de doorvoer, maar vooral door het ontwerp en zijn efficiëntie. De energiebalans is veel beter dan die van mobiele machines waardoor zowel bespaard kan worden op energiekosten als op een veel schonere fractie.

Dat werkt als volgt: een eerste transportband voert de vervuilde compost vanuit de inname bunker naar een volgende band, waarbij zwaardere stoffen als stenen van de band vallen. Ook magnetische vervuiling zoals batterijen worden hier al uit het afval verwijderd. Een Flipflop-zeef scheidt vervolgens de compost van grotere afvaldelen.

Daarna komt het materiaal in de feitelijke Aeroselector terecht. Hier zorgt een versnellingsband voor de perfecte snelheid en voor een optimale verdeling van het materiaal over de transportband. Wederom valt de zware fractie als eerste op de grond. Vervolgens arriveert het overgebleven materiaal op een volgende transportband, alwaar een luchtstroom van onderaf plastic folies en andere lichte vervuiling eruit blaast en via een afzuigsysteem opvangt in een aparte container of ander opvangmedium. Als laatste gaat het overgebleven materiaal over een sterrenzeef of IFE 3D-zeef waarbij structuurmateriaal zoals takken en twijgjes eruit gezeefd worden. “Wat overblijft zijn keurig gescheiden deelstromen: stenen, schone compost 0-10 mm, folies en stuctuurmateriaal of biomassa”, zegt Van de Vendel.

De Aeroselector is bovendien uit te breiden met een harde delen-scheider voor de 0-10 fractie om aan de BRL-norm te kunnen voldoen, een cycloon en filterinstallatie en een bunker met voedertrilgoot. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details