NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Minder overlast van stank en ongedierte

Minder overlast van stank en ongedierte

Iedereen die wel eens een korte pauze langs de snelweg houdt of op een camping vakantie viert, heeft ze wel eens zien staan: de semi-ondergrondse afvalcontainers van Deep Waste Collection. Ondanks het feit dat het bedrijf alleen rechtstreeks aan afvalinzamelaars levert, staan er momenteel zeker enkele duizenden van in Nederland. Niet verkeerd voor een bedrijf dat pas 6 jaar aan de weg timmert. 

Het oorspronkelijke idee voor de afvalcontainers die voor tweederde onder de grond verdwijnen stamt uit Zweden. In 2009 besloot Van Gansewinkel de containers aan het portfolio toe te voegen, om het product in 2014 via een management buy-out weer van de hand te doen. Sindsdien worden de containers van Deep Waste Collection deels in Slovenië, Zweden en Finland geproduceerd en in Nederland geassembleerd. “De lijnen binnen ons bedrijf zijn kort”, legt salesmanager Corine Westra uit. “We kunnen dus heel snel de gewenste containers in verschillende samenstellingen leveren. Er zijn verschillende varianten: de buitenkant kan men afwerken met hout, composiet of aluminium. Standaard wordt de Semi-ondergrondse container uitgevoerd  met een draagzak, maar een stalen of kunststof binnenbak behoort ook tot de mogelijkheden. Eventueel zijn ze uit te rusten met een registratiesysteem of een automatische melding wanneer een container vol is. 

De containers worden zoals gezegd veel gebruikt bij rustplaatsen naast de snelwegen, op campings en recreatieterreinen, maar ook bij restaurants, scholen en verzorgingstehuizen. Westra: “Het is een heel net alternatief voor rolcontainers. Die staan toch vaak wat schots en scheef door elkaar en hebben bovendien een veel beperktere capaciteit. In één semi-ondergrondse container van ons passen 5 tot 6 rolcontainers van 1100L. Ook is er veel minder overlast van stank en ongedierte omdat tweederde van de containers zich onder de grond bevindt. Daardoor is ook het ruimtebeslag fors kleiner.”

De reden dat Deep Waste Collection alleen rechtstreeks aan afvalinzamelaars levert is omdat het bedrijf niet wil concurreren met zijn eigen klanten. “En de inzamelaars weten zelf het beste welke oplossingen ze op welke locaties kunnen aanbieden.” Toch heeft die werkwijze de verkoop niet bepaald in de weg gestaan. “Er staan er ondertussen zeker enkele duizenden in Nederland”, vermoed Westra. “En we verzorgen het hele traject van A tot Z, inclusief plaatsing en onderhoud.”

De semi-ondergrondse containers zijn gemakkelijk te legen met een kraanvoertuig.   


Eigenschappen semi-ondergrondse containers

Body gemaakt van HDPE, door zijn hogere dichtheid sterker dan PE. 

De container body heeft een wanddikte van 12mm, 

Body is voorzien van een vacuüm kanaal, hierdoor wordt imploderen voorkomen

Inworp deksel verkrijgbaar in de gewenste kleur van de bijbehorende afvalstroom.

De draagzak is extra stevig uitgevoerd, veiliger voor gebruikers en voor chauffeur, draagkracht tot 2000kg

Vaste veer gemonteerd op grote deksel waardoor de inworp opening vergroot kan worden en chauffeur wordt ontlast met ledigen,

Doordat grote deksel kan worden geopend ontstaat er mogelijkheid voor het gebruik van een extra ‘wegwerpzak’, deze zal de meeste verontreinigingen zoals vloeistoffen opvangen, hierdoor wordt overlast door stank en ongedierte geminimaliseerd 

Grote deksel wordt afgesloten met geïntegreerd slot

Bij hoge waterstanden is er betonplaten constructie mogelijk als oplossing tegen opdrijven. 

Deugdelijk frame van zware kokerprofielen toegepast bij een 1-punt opnamesysteem. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details