NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Milieutechnologie krijgt  groter forum dan ooit tevoren

Milieutechnologie krijgt groter forum dan ooit tevoren

Een efficiënt afvalbeheer wordt een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Voor gemeenten, burgers en bedrijven kan dat een pak eenvoudiger gebeuren dankzij nieuwe digitale technologieën. Dat gaat van slimme afvalcontainers tot sorteertechnologie met het vermogen om te leren. IFAT 2020, dat plaatsvindt van 7 tot en met 11 september brengt al deze en andere ontwikkelingen in milieutechnologie samen in de beurshallen van München.

De komende editie van IFAT dient zich aan als de grootste ooit. De beursoppervlakte is met 10.000 m² uitgebreid  om een recordoppervlakte van 270.000 m² te overspannen. IFAT managing director Stefan Rummel: “De grote vraag naar meer ruimte bij de exposanten, heeft ons aangemoedigd om de uitbreiding door te voeren. Met die 10.000 m² extra buitenruime, hopen we voldoende nadruk te leggen op het belang van milieutechnologie voor de ontwikkeling van onze economie en onze maatschappij.” De organisatie zet daarom meer dan ooit innovatie op het voorplan samen met concrete toepassingen om de kringloop van materiaal te sluiten. Rummel verduidelijkt: “Voor het eerst bundelen we de segmenten ‘beheer van gevaarlijke stoffen’, ‘Afbraak en minerale verwerking en ’wegaanleg’. Daarmee willen we tonen hoe de kringloop voor het afval in bouw en sloop kan gesloten worden.” Bij de vorige editie in 2018 was de beurs goed voor 3.305 exposanten en 142.472 bezoekers uit 162 landen en regio’s.

kopieren

Digitalisering en waterbehandeling centraal

Innovatie staat centraal in de speciale zone experience.science.future. Hier verzamelen start-ups en onderzoeksinstituten van over heel de wereld. Van bij zijn debuut in 2018 heeft dit toekomstplatform voor de masterminds uit de industrie en opkomende talenten zich bewezen als een centrale bron van ideeën. Zoals elke sector, probeert de afval- en recyclage-industrie een graantje mee te pikken van de opportuniteiten die digitalisering aanreikt. Dat gebeurt door de integratie van sensoren, dataverwerking en communicatietechnologie. Het zijn vaak start-ups die deze ontwikkelingen aandrijven. Ook diensten maken steeds meer deel uit van het aanbod in digitale afvalbeheeroplossingen. Of omgekeerd, digitalisering kan leiden tot nieuwe businessmodellen in het landschap van afvalbeheer. Ten slotte kan digitalisering in eerste instantie en artificiële intelligentie in tweede instantie, ook voor vooruitgang zorgen in de verwerking van afval. In het uitsorteren van afval bijvoorbeeld. IFAT 2020 zal een overzicht bieden van alle innovaties inzake afvalbeheer die uit digitalisering kunnen volgen. Behandeling voor water en afvalwater zal naar goede gewoonte ook in 2020 hoog op de agenda staan van IFAT. Naast de traditionele diensten, zal de industrie immers uitdagingen zoals langere periode van droogte, microvervuiling en IT-bedreigingen de baas moeten kunnen om een continue beschikbaarheid van water te garanderen.

IFAT 2020

Zo duurzaam mogelijk gedragen

IFAT 2020 wil ten slotte als ’s werelds grootste platform voor milieutechnologie zelf het goede voorbeeld geven. Directeur Philipp Eisenmann: “Wanneer IFAT zijn deuren opent en meer dan 3.300 exposanten en om en bij de 145.000 bezoekers verwelkomt, willen we de beurs zo duurzaam mogelijk maken. De beursgrond zelf biedt al heel wat milieuvriendelijke technieken (van geothermische energie tot fotovoltaïsche panelen. Een nieuwe Gedragscode moet het duurzame karakter van de beurs nog versterken. “We hebben nieuwe en bestaande maatregelen daarin samengevat en roepen bezoekers, exposanten en partners op om zich zo duurzaam mogelijk te gedragen.” Zo zal er een CO2-calculator zijn, die bijvoorbeeld kan berekenen hoeveel het vervoer van en naar de beurs kost aan CO2, met de mogelijkheid om te doneren aan milieuvriendelijke projecten. De exposanten die daar het beste in slagen dingen mee naar de IFAT Environmental Leadership Award.  


Praktische info

Waar? Beurshal München

Wanneer? 7 tot en met 11 september

Openingsuren? Telkens van 9 u. tot 18 u., op vrijdag tot 16 u.

Tickets? Dagticket 24/34 euro (aan de kassa/aan de ingang), driedagenticket 46/64 euro, vijfdagenticket 60/74 euro

Meer info? www.ifat.de

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details