NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Meten is weten: onderzoek naar een verzekeringsoplossing op maat voor de recyclingbranche

Meten is weten: onderzoek naar een verzekeringsoplossing op maat voor de recyclingbranche

De situatie in de huidige assurantiemarkt is helaas wat weerbarstiger. Bepaalde sectoren kunnen zich uitermate moeilijk, niet volledig of in het ergste geval helemaal niet meer verzekeren. In dit item licht ik één branche uit die dit overkomt, namelijk recyclingbedrijven. Recyclingbedrijven is – zo realiseer ik mij – een verzamelnaam, want er zijn verschillende vormen van recycling; allen met eigen uitdagingen in het verwerkingsproces, maar ook gevaren zoals brand.

Vanwege deze verzekeringsuitdaging onderzoekt BRBS Recycling samen met SAA welke mogelijke oplossing er zijn voor de recyclingsector. Als onafhankelijk makelaar in assurantiën gaat SAA in samenspraak met u in overleg met diverse verzekeraars in Nederland, maar ook daarbuiten om u als recyclingondernemer een maatwerkoplossing te bieden. Onderdeel daarvan kan zijn dat ook wij fysiek aanwezig zijn bij een risico-inspectie, als dit onder covid-19-condities mogelijk is. Het voordeel hiervan is dat wij de geïnteresseerde verzekeraar uit eigen ondervinding kunnen informeren.

In het blad Bewerken, editie maart 2021, heeft Jurjen Burghgraef van Van Tiel en Partners onder de titel: “Toch verzekerd tegen een faire prijs” zijn risico-inspectiebureau voorgesteld. Hier gaf hij inzicht in de pilot die in samenwerking met Oodit, Scharenborg Bedrijfs-verzekeraars, BRBS Recycling en SAA Verzekeringen B.V. inmiddels is opgestart. SAA werkt als makelaar in de assurantiën en heeft alle disciplines in huis. SAA beperkt zich niet alleen tot recyclingzaken, maar is ook actief in sectoren zoals, transport, scheepvaart en grondverzet. SAA werkt samen met het professionele intermediair, maar zo zijn er ook relaties die via ons verzekerd zijn zonder tussenkomst van een bemiddelaar.

Terugkomend op de pilot, de ontwikkelingen hiervan volgen wij op de voet. Zo hebben wij zelf een inspectie bijgewoond om te ondervinden welke zaken aan bod komen. Met deze informatie stellen we een vragenformulier op. Met de antwoorden op deze vragen weet u precies welke maatregelen er genomen moeten worden. Ook kunt u daarmee de benodigde actie eenvoudig zelf opvolgen. Zie het als een zelf- audittool die belangrijke data verzameld, waarmee recyclebedrijven beter de eigen processen kunnen sturen.

Uiteindelijk is er veel data verzameld die – rekening houdend met Privacy-elementen – op termijn enkel en alleen gedeeld wordt met verzekeraars. Zo krijgen we verzekeraars, die in de afgelopen jaren zijn afgehaakt, weer aan boord. Het gezegde luidt niet voor niets ‘meten is weten’  In aanvulling op de uitspraak van Jurjen Burghgraef heb ik een verzekeraar eens horen zeggen: “Iedere ondernemer verdient een verzekering.” Daar wil ik mij graag bij aansluiten. Met elkaar komen wij namelijk een heel eind.

Coen de Smidt (61), teamleider co-assurantie bij SAA Verzekeringen B.V., is sterk betrokken bij de klanten van SAA en voelde daarom de noodzaak om nieuwe oplossingen te vinden voor de klanten in de recyclingindustrie. Met zijn 34 jaar ervaring in de co-assurantiemarkt heeft Coen een groot netwerk opgebouwd. En dat heeft zo zijn voordelen. Bent u op zoek naar oplossingen voor uw onderneming? Neem dan contact op met Coen via cdesmidt@saa.nl of bel 06-13323670.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details