NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Met nieuwe schaar klaar voor volgende dertig jaar
De Louritex werd geleverd met een voorlaadsysteem voor een nog efficiëntere werking. Door weer en wind.

Met nieuwe schaar klaar voor volgende dertig jaar

Van de nood een deugd maken. Daar weten ze alles van bij schrootbedrijf Van Den Brouck – De Sutter. Ze profiteerden van de gedwongen verhuis vanuit hun vorige locatie om een state-of-the-art recyclagefaciliteit neer te zetten in een nieuw industrieterrein. Met ruimte om te groeien en om duurzaam te werken. Een van de paradepaardjes op het terrein is de nieuwe Louritex Schrootschaar type PGHF 1000 met elektrische aandrijving. Bronneberg stond in voor een vlekkeloze levering van de schaar, maar ook van een nagelnieuw autodepollutiesysteem. 

Hans De Sutter, Robbert Jan Jegerings en Kris Van Den Brouck: “Voor ons draait het niet om de goedkoopste prijs voor een machine te krijgen, maar wel om de beste service achteraf. Bij Bronneberg kunnen we daar op aan.”

Wie het bedrijventerrein Doorn Noord komt opgereden, kan er niet naast kijken. Met zijn indrukwekkende nieuwbouw heeft Van Den Brouck – De Sutter een future proof recyclagebedrijf neergeplant, gebouwd met zelfs toekomstige milieuwetgeving al in gedachten. “Als we iets doen, dan doen we het graag goed”, lacht Hans De Sutter. “Het was zeker geen evidentie, want je moet aan heel veel dingen denken. Maar we wilden met deze verhuis klaar zijn voor de toekomst. Want ook de volgende generatie werkt inmiddels in ons familiebedrijf. Reden genoeg om er weer een lap op te geven.” Aan ruimte geen gebrek alvast. Het terrein is 19.000 m² groot, waardoor ze een perfecte flow konden creëren van het binnenkomen tot het buitengaan van de materialen. Vandaag verwerkt Van Den Brouck – De Sutter onge­veer 6.000 ton per maand, ferro en non-ferro. Alles gebeurt zoveel mogelijk in eigen beheer, tot zelfs het transport toe. Het kan daarvoor rekenen op 22 ervaren en kundige medewerkers. 

Service primeert

En uiteraard op state-of-the-art machines. “Dat is de voorwaarde om snel en flexibel te kunnen reageren. Iets wat onze klanten intussen van ons gewoon zijn en verwachten”, vertelt Kris Van Den Brouck. Om meer capaciteit en ademruimte te creëren, kwam er nog voor het bedrijf zijn deuren opende op de nieuwe locatie al een nieuwe schrootschaar bij, zodat ze operationeel zou zijn vanaf dag 1. Een Bronneberg natuurlijk. Want de specialist in recyclagemachines en services is al jaren kind aan huis bij Van Den Brouck – De Sutter. “We werken graag op lange termijn samen, zowel met onze klanten als met onze leveranciers. Als je ergens goed zit, waarom dan veranderen? Voor ons draait het niet om de goedkoopste prijs voor een machine te krijgen, maar wel om de beste service achteraf. Je moet de continuïteit van je productie immers kunnen waarborgen elke dag. En bij Bronneberg kunnen we daar op aan”, gaat Van Den Brouck verder. 

In het magazijn achter de schrootschaar staat nog een tweede pareltje te blinken waar Bronneberg voor gezorgd heeft: een autodepollutiesysteem van Iris-Mec.

Kracht en snelheid overtuigen

De Louritex Schrootschaar type PGHF-1000 is de zevende in het rijtje in een tijdsbestek van ongeveer twintig jaar. De Sutter: “Onze scharen hebben het hier zwaar te verduren. We willen dan ook machines die robuust geconstrueerd zijn, zodat ze tegen een stootje kunnen. Daarvoor zitten we bij Louritex aan het juiste adres.” Waar op de vorige locatie een vaste opstelling niet kon, omdat ze geen bouwvergunning zouden krijgen, kon het nu wel all-out gaan. De Louritex werd geleverd met een voorlaadsysteem voor een nog efficiëntere werking. “Het mocht wel wat zwaarder en wat sneller”, vertelt Van Den Brouck daarover. “We kunnen er nu zelfs een betonmixer of een volledige container in kwijt, de machine zet er feilloos haar tanden in. De kracht en de snelheid overtuigen ons dat we de juiste keuze gemaakt hebben. Ook onze operator werkt er bijzonder graag mee.”

Ook de kraanman is bijzonder tevreden met de nieuwe schaar.

State-of-the-art autodepollutie

In het magazijn achter de schrootschaar staat nog een tweede pareltje te blinken waar Bronneberg voor gezorgd heeft: een autodepollutiesysteem van Iris-Mec. “Het systeem dat we hadden was verouderd en niet efficiënt. Het nieuwe is een drievoudig systeem dat uit drie auto’s tegelijk alle vloeistoffen kan halen. De tanks zijn dubbelwandig uitgevoerd en beschikken over overvulbeveiliging. Alles volgende de laatste normen dus. Zelfs federatie Febel­auto is al een kijkje komen nemen”, besluit De Sutter trots.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details