NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
“Mens en machine goed verzorgen”

“Mens en machine goed verzorgen”

De winter laat op het moment, zo begin februari, op zich wachten. Echte vorst hebben we nog niet gezien en “It giet oan” horen we in schaatsparadijs Friesland nog niet. De vertaling van “It giet oan” is letterlijk “het gaat door” en dat past weer mooi bij de naam van mijn column VOORUIT.

En VOORUIT willen we blijven gaan met de producties waarbij zowel mens als machine in optimale staat moeten verkeren om de beste resultaten te leveren in kwaliteit en kwantiteit. Zonder gezonde en enthousiaste mensen worden gewenste producties met de laagste kosten zeker niet behaald.

Hierbij past ook zeker een quote die ik regelmatig benoem: “kennis is macht, maar enthousiasme brengt iets in gang”. We moeten zorgen dat de benodigde kennis wordt overgebracht, zodat met deze kennis het werk zo optimaal mogelijk kan worden uitgevoerd. En juist als het werk dan lekker loopt, worden mensen enthousiast en gaat het nog beter lopen en wordt die extra stap gezet om met elkaar te zorgen dat het werk gedaan wordt.

Kennis is daarbij een breed begrip, van kennis van het proces dat wordt uitgevoerd tot het juist bedienen en afstellen van de machines waarmee wordt gewerkt. Het productieproces kunt u zelf vaak het beste uitleggen en verklaren, aangezien het uw producten zijn die ver- of bewerkt moeten worden.

Voor de kennis over de machines kunt u altijd bij ons en bij uw andere leveranciers terecht. Ons team bij Van der Spek Vianen kent de door ons geleverde machines van binnen en buiten en kan u en uw mensen trainen om het beste uit de machines te halen, met de laagste kosten veelvuldig als gevolg.

Naast deze kennis is het zeker zo belangrijk om goed voor mens en machine te zorgen. Zonder één van deze twee zijn we nergens en staan uw medewerkers zonder productiemiddelen of staan er machines zonder machinisten, bedieners of monteurs. Resultaat: geen productie en dat is het laatste wat wenselijk is.

Zoals bij iedereen bekend, worden levertijden op machines en onderdelen regelmatig langer dan gewenst en is het erg belangrijk om onderhoud en uit te voeren reparaties op tijd te plannen, zodat stilstand tot een minimum wordt beperkt en uw enthousiaste medewerkers met kennis aan de gang kunnen blijven.

Naast het reguliere onderhoud is het zeker ook wenselijk om groot onderhoud, reparaties en eventuele revisies op tijd te plannen, zodat uw leverancier hierbij de kans krijgt om het goed voor te bereiden en het vervolgens in de geplande tijd uit te voeren.

Mijn advies is dan ook: nodig eens een specialist uit om samen met u naar uw machines te kijken, zodat deze reparaties in beeld komen en naast het tijdspad ook de kosten bekend worden en keuzes voor investeren of repareren en reviseren sneller en doordachter zijn te maken.

Graag sluit ik af met: blijf gezond en laten we de juiste stappen blijven nemen om VOORUIT te komen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details