NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Machines snel beschikbaar met behoud van kapitaal

Machines snel beschikbaar met behoud van kapitaal

Recyclingmachines zijn duur, dat hoeven we u niet uit te leggen. En banken zijn al jarenlang huiverig om bedrijven geld te lenen om te kunnen investeren in groei. Leasen kan dan een slimme oplossing zijn, zo bewijst Beequip. Het pas 5 jaar jaar oude fintech bedrijf maakt de aanschaf van zwaar en duur materieel daarmee ook bereikbaar voor (startende) MKB-bedrijven.

Leasemaatschappij Beequip ontdekte een gat in de markt: met haar geheel eigen werkwijze maakt zij het leasen van zwaar materieel, waaronder recyclingmachines als brekers, zeven, chippers of zelfs vuilniswagens, veel breder toegankelijk voor bedrijven. En met succes: er staan ondertussen over de 1 miljard euro aan verstrekte leases op de teller. Beequip maakt het voor ondernemers veel makkelijker te investeren en snel te schakelen. Zonder tussenkomst van een traditionele bank die vaak om jarenlange bedrijfsgegevens vraagt.

Sinds oktober 2015 kunnen recyclingbedrijven bij Beequip terecht voor het aanschaffen of herfinancieren van (zwaar) materieel. “Onze missie is om ondernemers te helpen ondernemen”, vertelt Thijs Parren, lease officer bij Beequip en gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor onder andere kranen, bouwmachines, afvalverwerkingsmachines en recycling machines.

In de unieke werkwijze van Beequip staan 3 pijlers centraal: kennis van materieel, kennis van de financiering ervan en slimme ICT-oplossingen. De kennis van gebruikt materieel komt van de experts. Zij komen uit het veld en hebben verstand van de materieelwaarde. Het zijn stuk voor stuk mensen die gek zijn van kranen, graafmachines of andere voertuigen en de taal spreken van de mkb-ondernemers.

Beequip bekijkt hoe de ondernemer een machine wil gebruiken en wat dat betekent voor de waarde ervan.

IJzer boven cijfers

Beequip beoordeelt een financieringsaanvraag niet op de jaarcijfers van een bedrijf, maar op het materieel dat het bedrijf wil leasen. “Daardoor is veel meer mogelijk”, vertelt Parren. “Maar het vereist wel dat Beequip alles moet weten van dat materieel, en daar kom ik om de hoek kijken.”

Parren is één van de materieel experts bij Beequip. Zij weten van het materieel hoe snel het slijt en hoe groot de vraag er naar is in de markt van gebruikt equipment. “Door deze unieke aanpak kunnen we ook gebruikt materieel financieren of de bestaande vloot van bedrijven herfinancieren. Leasen van gebruikte machines juichen we zelfs toe, dan is de kop er al af. En dat scheelt weer in de maandelijkse kosten.”

Beequip bekijkt hoe de ondernemer een recycling machine wil gebruiken en wat dat betekent voor de waarde ervan. Daar baseert het bedrijf vervolgens de lease offerte op, niet op de jaarcijfers van de afgelopen jaren. Equipment first noemen ze dat.

Herfinancieren

Naast leasen van materieel biedt Beequip ook de mogelijkheid om materieel dat ondernemers al bezitten te herfinancieren. Herfinancieren door middel van sale & lease back blijkt zeker tijdens de coronacrisis een effectief middel voor ondernemers die de financiële mogelijkheden willen benutten die ze zelf in huis hebben. “Met sale en leaseback maak je kapitaal vrij dat je eigenlijk al hebt”, legt Parren uit.

“Je verkoopt één of meerdere machines die je al bezit aan Beequip en leaset deze vervolgens terug. Het is een administratieve handeling: de machine blijft gewoon bruikbaar in je onderneming. De verkoopopbrengst kan worden gebruikt als werkkapitaal of om andere investeringen mee te kunnen doen. Ook kan het handig zijn om een mindere periode door te komen, zoals nu in de coronacrisis.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details