NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Machines nog beter aangepast aan veeleisende afval- en recyclagebranche
Verreikers in het Industry Pro-gamma. Vooral in Engeland populair.

Machines nog beter aangepast aan veeleisende afval- en recyclagebranche

JCB heeft Waste Master gamma aangevuld met de Industry Pro lijn. De overslagkranen, wielladers en verreikers van het Britse merk zijn speciaal ontworpen en gebouwd om de uitdagingen van veeleisende toepassingen in de afvalverwerking aan te gaan. Product specialist Gregor Grootjans van JCB België en Nederland legt uit wat de machines bijzonder maakt.

Vooral de nieuwe welladers zijn populair in België en Nederland.

“Onze Waste Master modellen bestaan al een jaar of 20 en hebben zich in die jaren goed bewezen”, zegt Grootjans. “De afval- en recyclagebranche groeit hard de laatste jaren en om die reden hebben we onze machines nog beter op die markt afgestemd. De wielladers binnen het Industry Pro gamma zijn daarom standaard uitgerust met onder andere 360° hoogwaardige ledverlichting, het Smooth Ride-systeem (SRS) waarmee de lading makkelijker wordt vastgehouden, automatische smering, steun voor de hefcilinders, ‘White Noise’ achteruitrijalarm, en vele andere waardevolle functies, zoals een drukbegrenzer op de uitrustingsstukken.” Grootjans heeft de Engelse ingenieurs van JCB bijgestaan bij de ontwikkeling van de nieuwe lijn. “In België en Nederland, maar ook in de Scandinavische landen zijn we behoorlijk veeleisend als het op dit soort machines aankomt. In het Verenigd Koninkrijk wordt veel afval nog gestort, iets dat op het vasteland al lang niet meer gebeurd. De overslaglocaties in Nederland en België zijn ook fors groter, wat meer vraagt van het materieel.”

Minder standaard

Het betekent ook dat de machines die JCB in de EU verkoopt veel minder vaak standaard aan klanten worden afgeleverd. “Machinisten weten heel goed wat ze allemaal aan extra opties op de machines willen. Die zijn een stuk veeleisender. Daar hebben we met de Industry Pro lijn op ingespeeld”, zegt Grootjans. “Ondertussen weten ze in Engeland dat wij op het vasteland goed over de machines nadenken. Als wij met verbeteringen komen, dan wordt er goed naar ons geluisterd.” De JCB Industry Pro overslagkranen, wielladers en verreikers zijn stuk voor stuk uitgerust met de schoonste motoren. Grootjans: “Allemaal Stage V. En we hebben ze zo simpel mogelijk gehouden. Geen egr-kleppen meer en geen variabele turbo. Dat kon wel eens, voornamelijk door het gebruik van niet-schone brandstof, voor problemen zorgen. Zeker voor de afval- en recyclagebranche geldt: wat er niet op zit kan ook niet kapot. Want er wordt nogal wat van de machines  gevraagd.” 

JS 20MH overslagkraan.

Het meedenken van Grootjans en zijn collega’s werpt zijn vruchten af. In Belgïe en Nederland draaien steeds meer grote wielladers en overslagkranen van het Britse merk. Ook steeds vaker bij grote klanten. “Terwijl we van oorsprong graag werken met wat ik wel de ‘papa en mama bedrijven’ noem”, zegt Grootjans. “Daar zit onze kracht. We behandelen de klant zoals we zelf behandeld willen worden. Zonder poespas of dikdoenerij. En we zijn duidelijk. Zeggen eerlijk als iets niet kan.” JCB stuurt zijn monteurs regelmatig naar klanten voor preventief onderhoud. “Daarmee kun je veel stilstand en hoge kosten op het gebied van onderhoud voorkomen. Groot voordeel voor onze klanten is dat we centraal factureren. Alle service gebeurt via lokale dealers, maar de rekening sturen we centraal. Zeker voor grote klanten met veel vestigingen is dat prettig werken. We zijn bovendien een kleine organisatie met korte lijnen. Heel benaderbaar. Dat waarderen onze klanten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details