NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Machinale sloopkracht in de binnenruimte nodig?

Machinale sloopkracht in de binnenruimte nodig?

Er bestaat een groeiende vraag in renovatiewerkzaamheden. Projecten waarbij een pand van binnen gesloopt moet worden, om zo goed als casco weer op te leveren. In plaats van mankracht in te zetten en met sloophamers en breekijzers te werk te gaan, kan er nu veilig, snel en efficiënt gewerkt worden dankzij de NPK X-Y-Z uitrustingstukken. Arthur Polak van DemTech, distributeur van NPK, legt uit: “Deze uitrustingstukken zijn geschikt voor een kraantje van 800 kg tot en met kranen van 2,5 ton. Alles wat met renovatie en verbouwing in de binnenruimte te maken heeft, kan worden aangepakt met deze uitrustingstukken. Het is ongelooflijk hoeveel tijd er bespaard kan worden door in de binnenruimte machinaal te werken. Bovendien is het veiliger en heb je meer controle over de sloopwerkzaamheden.”

De NPK X betonschaar is al jaren een toegevoegde waarde binnen het palet aan betonscharen bij DemTech uit Zoeterwoude. “Je kunt deze betonschaar al gebruiken op een kraan van 800 kg. Om de sloopkracht te illustreren: zelfs hard beton van 20 cm dik is geen probleem voor deze kleine krachtpatser”, schetst Polak.

NPK Y – schraapt elke vloer schoon

Een van de meest lastige klussen bij binnensloopwerk is het verwijderen van de vloer. Niet wanneer je machinaal werkt met de NPK Y Serie. Polak: “Je kunt met het grootste gemak een vloer opruimen tot aan de cement deklaag met deze schraper. Helemaal voortreffelijk werkt de NPK Y-2S, wanneer er een gymzaalvloer geruimd moet worden. Dat is namelijk één van de lastigste vloersoorten om handmatig/machinaal te verwijderen, door het toegepaste materiaal en de extreme lijmlaag die eronder zit. Een groot voordeel van machinaal werken met de NPK Y is dat de schade aan de cement deklaag tot een minimum beperkt blijft.” Deze vibrerende schraper genereert hoge vibraties die overgegeven worden op een ‘scrape plate’. De machine werk zowel vooruit als achteruit en kan zowel aan een minikraan als aan een schranklader bevestigd worden.”

NPK Z – grijpen en knippen met chirurgische precisie

Een bijzonder uitrustingsstuk, deze NPK Z Serie. “De grijper werkt als een uit de kluiten gewassen pincet”, legt Polak uit. “Wanneer men besluit om toch machinaal te gaan slopen, dan zie je vaak een kraan met een brede sorteergrijper aan het werk. Dat werkt heel grof en dat kan in sommige gevallen niet wenselijk zijn. Met de NPK Z kun je met chirurgische precisie gericht aan bepaalde delen in het interieur trekken. Denk aan kabelgoten, wanden, systeemplafonds, leidingen … De sluitkracht is dan ook fenomenaal: maar liefst 0,5 ton!” De gietijzeren schalen zijn geschikt voor het knippen van lichte metalen constructies. Deze staalschaar is tevens 360° vrij draaibaar.

Sneller, secuurder en veiliger werken

Wie eenmaal heeft gewerkt met de NPK X-Y-Z aanbouwdelen wil niet anders meer. Interesse in machinaal slopen in de binnenruimte? Bij DemTech zijn deze NPK uitrustingsstukken zowel te huur als te koop. “Je werkt er sneller, secuurder en veiliger mee. Een echte ‘efficiëntieboost’ dus, de inzet van deze sloopwerktuigen verdient zichzelf terug op termijn”, zegt Polak tot besluit. “Van vloer tot wand, tot plafond.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details